Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Μενδώνη για το «ατύχημα» με τον Πικάσο: «Κακώς έπεσε ο πίνακας»

Στις αντιδράσεις που προκάλεσε η πτώση του ανεκτημένου πίνακα του Πικάσο κατά την παρουσίαση μετά την εξιχνίαση της «κλοπής του αιώνα» – καθώς και στο γεγνός ότι όσοι έρχονταν σε επαφή μαζί του τον άγγιζαν με γυμνά χέρια, απάντησε η υπ. Πολιτισμού.

«Κακώς συνέβη, δεν μπορεί κανείς να πει ότι ήταν καλό αυτό που έγινε, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν ντεκόρ κάποιας φιέστας» δήλωσε η Λ. Μενδώνη, μιλώντας στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Την ώρα που έγινε η συνέντευξη του κ. Χρυσοχοΐδη και η δική μου, δεν υπήρχαν οι πίνακες στον χώρο και ξέρω πολύ καλά ότι η φωτογράφιση έγινε προηγουμένως και επομένως δεν καταλαβαίνω την επίκληση του ντεκόρ», είπε η κ. Μενδώνη, απαντώντας σε επικρίσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για την επικοινωνιακή διαχείριση της εύρεσης των πινάκων.

Συνεχίζοντας να απαντά στα «πυρά» του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το αν υπήρξε πιστοποίηση των έργων που βρέθηκαν, η κ. Μενδώνη απάντησε ότι «σε κάθε τέτοια περίπτωση, η Ελληνική Αστυνομία έχει ειδικούς που να πιστοποιούν την γνησιότητα έργων Τέχνης ή αρχαιοτήτων» και ότι έχουν γίνει όλα όσα προβλέπονται.

Προσέθεσε ότι «οι πίνακες ακόμη βρίσκονται εκτός Εθνικής Πινακοθήκης, μέχρι να αποφανθεί ο Εισαγγελέας πότε θα μπορέσει να τους παραλάβει η Εθνική Πινακοθήκη. Αύριο αναμένεται κλιμάκιο της Εθνικής Πινακοθήκης να παραλάβει τους πίνακες και να τους μεταφέρει στις εγκαταστάσεις της, ώστε να γίνουν εργασίες συντήρησης που τυχόν χρειάζονται».

Ερωτηθείσα για αναφορές περί ύπαρξης πληροφοριοδότη που οδήγησε στην εξιχνίαση της «κλοπής του αιώνα», η Υπουργός Πολιτισμού απάντησε αρνητικά.

Όπως είπε «από πλευράς Υπουργείου Πολιτισμού δεν γνωρίζουμε να υπήρξε πληροφοριοδότης ούτε υπήρξε αμοιβή και από όσο γνωρίζω και από πλευράς Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ισχύει το ίδιο».

Πηγή: ΑΝΤ1

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων