Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Μετοχές αξίας 10,9 δισ. δολαρίων έχει πουλήσει ο Έλον Μασκ

Μετοχές αξίας 10,9 δισ. δολαρίων έχει πουλήσει ο Έλον Μασκ

Ο Elon Musk άρχισε να πουλά τις μετοχές της Tesla, με τις τελευταίες ρευστοποιήσεις να αφορούν περισσότερες από 934.000 μετοχές.

Ξεπέρασε τα 10 δισ. δολάρια η αξία των μετοχών της Tesla που έχει «ξεφορτωθεί» ο Elon Musk σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, μετά την πώληση ενός ακόμα «πακέτου» με περισσότερες από 934.000 μετοχές, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές την περασμένη Πέμπτη.

Μέσω της ρευστοποίησης, το αφεντικό της ηγέτιδας δύναμης στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης, επιδιώκει να αποπληρώσει τους φόρους που αντιστοιχούν στην άσκηση περίπου 2,1 εκατομμυρίων δικαιωμάτων προαίρεσης.

Με τις νέες συναλλαγές, το σύνολο των μετοχών που έχει πουλήσει ο Musk ανήλθε κοντά στις 10,1 εκ., με την αξία τους να φτάνει τα 10,9 δισ. δολάρια.

Αφετηρία για τη μαζική πώληση μετοχών αποτέλεσε μια… δημοσκόπηση που δημοσίευσε στο Twitter στις 6 Νοεμβρίου, καλώντας τους ακολούθους του να αποφασίσουν αν έπρεπε να ξεφορτωθεί το 10% του ποσοστού του στην Tesla.

Το βράδυ της Πέμπτης, η μετοχή της Tesla έκλεισε στα 1.084,60 δολάρια, σημειώνοντας βουτιά ύψους 11%, από τότε που επιχειρηματίας εξέφρασε την πρόθεσή του να πουλήσει ένα σημαντικό μερίδιό του.

O Ελον Μασκ κάνει δημοσκόπηση στο twitter για να πουλήσει ή όχι το 10% των μετοχών του στην Tesla

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων