Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Μήπως ήρθε η ώρα να σηκωθείς από την καρέκλα;

Κάθεσαι; Αν ναι, μπορεί να ήρθε η ώρα να σηκωθείς. Σύμφωνα με νέα μελέτη,  κανείς δεν είναι απρόσβλητος από τις βλαβερές συνέπειες της πολύωρης καθιστικής εργασίας.

Η μελέτη εξέτασε παράγοντες κινδύνου που συνδέονται με τα καρδιαγγειακά νοσήματα και το διαβήτη, συμπεριλαμβανομένης της περιφέρειας της μέσης, του δείκτης μάζας σώματος και τα επίπεδα της χοληστερόλης σε 4.550 ενήλικες. Τα άτομα χωρίστηκαν ανάλογα με το φύλο, τα κοινωνικοοικονομικά επίπεδα και την εθνικότητα.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι υγείας ακόμη και για τους ανθρώπους που κάθονται μόλις τέσσερις ώρες την ημέρα.

Ούτε η διατροφή και η άσκηση βοηθούν ιδιαίτερα, αν και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι επιπτώσεις από την καθιστική ζωή είναι σοβαρότερες σε άτομα που δεν ασκούνταν καθόλου.

Τα ολοένα και αυξανόμενα στοιχεία για τους κινδύνους της καθιστικής ζωής είναι ανησυχητικά, ιδιαίτερα για εκείνους που η καριέρα τους απαιτεί πολλές ώρες στο γραφείο.

Πώς μπορείτε όμως να κάθεστε λιγότερο; Μία λύση είναι να στέκεστε όρθιοι στο γραφείο ή αν αυτό δεν είναι εφικτό να βεβαιωθείτε τουλάχιστον ότι κάνετε τακτικές ασκήσεις και αρκετά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον περιορίστε την καθιστική ζωή τις ώρες εκτός γραφείου και προτιμήστε την άσκηση αντί της τηλεόρασης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων