Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Μητσοτάκης για ελληνοτουρκικά: “Δεν φτάσαμε κοντά σε πόλεμο, αλλά υπήρχαν στιγμές μεγάλης έντασης “

Την αντιμετώπιση των κλιμακούμενων προκλήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο, κλήθηκε να σχολιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της χώρας μας να μετατρέψει τις ελληνοτουρκικές διαφορές σε ευρωτουρκικές, όπως είπε χαρακτηριστικά, στη συνέντευξή του στο δελτίο του Alpha.

Όπως είπε, πιστεύει ότι η Ε.Ε. δεν θα διακινδυνεύσει το δικό της κύρος, ωστόσο προέβλεψε πως δεν θα είναι η Ελλάδα που θα θέσει βέτο σε περίπτωση μιας χλιαρής αντίδρασης. «Το βέτο παραπέμπει σε μία χώρα που είναι μόνη της, αλλά η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς συμμάχους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης: Έχουμε περάσει δύσκολους μήνες με την Τουρκία

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε όμως και στο δύσκολο καλοκαίρι με τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. «Έχουμε περάσει πολλούς δύσκολους μήνες με την Τουρκία. Δεν φτάσαμε κοντά σε πόλεμο, αλλά υπήρχαν στιγμές μεγάλης έντασης που έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί και αποφασιστικοί στους χειρισμούς μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συζητήσει με την Τουρκία, ενώ σε περίπτωση αδιεξόδου, προτίθεται να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

«Η Τουρκία είχε τη δυνατότητα από τον Οκτώβριο να αποσύρει το Oruc Reis αλλά δεν το έκανε. Το έκανε λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην τακτική της Άγκυρας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων