Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου για θέματα Δικαιοσύνης

Κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με τον κύπριο ομόλογό του Ιωνά Νικολάου συμφωνήθηκε να υπογραφεί σχέδιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού και του Κυπριακού υπουργείου Δικαιοσύνης στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κοντονής συναντήθηκε σήμερα με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωνά Νικολάου και συμφώνησαν να συνάψουν μεταξύ των δύο υπουργείων και των δικαστικών αρχών της Διοικητικής Δικαιοσύνης σχέδιο μνημονίου συνεργασίας. Ακόμη, ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενημέρωσε την κυπριακή πλευρά για τις επιτροπές ασύλου και τον τρόπο λειτουργίας τους σήμερα στην Ελλάδα.

Επίσης, συμφωνήθηκε ότι η ελληνική πλευρά πρόκειται να προσφέρει τεχνογνωσία σχετικά με υποθέσεις ασύλου αλλά και φορολογικές διαφορές. Για το ζήτημα αυτό θα υπάρξει ειδική μνεία στο μνημόνιο συνεργασίας, με δυνατότητα σύναψης ειδικότερου μνημονίου ανάμεσα στις δικαστικές αρχές των δύο χωρών. Παράλληλα, συζητήθηκαν ζητήματα Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας, ειδικά το κεφάλαιο που αφορά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ διατυπώθηκε αίτημα από την κυπριακή πλευρά για ευρύτατη ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία σε ζητήματα Διοικητικού και Συνταγματικού Δικαίου, αλλά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων