Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Μυστήριο με τις… καλοκαιρινές μετακινήσεις του Κουφοντίνα

Ερωτηματικά προκαλεί η υπόθεση της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, μία μεταγωγή η οποία εκ των υστέρων κρίθηκε λανθασμένη και τελικά ο καταδικασμένος ως ηγετικό στέλεχος της “17 Νοέμβρη” επέστρεψε στον Δομοκό, για να καταλήξει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το “Βήμα”, ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετήχθη στις 24 Ιουλίου από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, έχοντας λάβει το “πράσινο φως” από τη διοίκηση των φυλακών και, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται σε επιστολή του, από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Η κράτησή του όμως στον Αυλώνα κράτησε μόλις πέντε μέρες.

Κατά τον Κουφοντίνα, προβλήθηκαν “λόγοι ασφαλείας και εύρυθμης λειτουργίας της φυλακής”. Καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν στο “Βήμα” ότι υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση: πώς βάζεις δίπλα στη φωτιά μπαρούτι; Η συνύπαρξη του συγκεκριμένου κρατουμένου με ανηλίκους που έχουν χάσει το δρόμο τους κρίθηκε επικίνδυνη και εν τέλει απαράδεκτη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το κατάστημα κράτησης ανηλίκων Αυλώνα είναι άπιαστο όνειρο για πολλούς εγκλείστους, καθώς θεωρείται κατά γενική ομολογία “η καλύτερη φυλακή της χώρας, με το πιο ελεύθερο πνεύμα και καλύτερο περιβάλλον”.

Όμως οι… τάσεις φυγής από τις φυλακές Δομοκού είναι γενικότερες, μετά την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, η οποία καθιστά αδύνατη την κράτηση σε αυτές ατόμων υπό ειδικές -αυστηρότερες- συνθήκες. Στην ειδική πτέρυγα κράτησης βρίσκεται πλέον μόνο ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος κάνει απεργία πείνας από τον Δεκαπενταύγουστο, καταγγέλλοντας εμπαιγμό από το υπουργείο Δικαιοσύνης και ζητώντας τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αντίθετα, οι Νίκος Μαζιώτης και Κώστας Γουρνάς δε μένουν πια στις φυλακές Δομοκού, καθώς είναι σε εξέλιξη το Εφετείο για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα, ενώ ο Βασίλης Τζωρτζάτος μετήχθη στον Κορυδαλλό στις 30 Ιουνίου.

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner