Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Να κερδίσει χρόνο για την άρση των πλειστηριασμών θέλει η κυβέρνηση

Να παγώσει τη δημόσια συζήτηση για τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία, η οποία δοκιμάζει ήδη τις αντοχές της κυβέρνησης, επιδιώκει να βάλει ο Αντώνης Σαμαράς. Σήμερα μάλιστα θα αναζητήσει σημεία επαφής με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Α. Σαμαράς εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί σε μια πρόωρη συζήτηση για τους πλειστηριασμούς, η οποία επηρεάζει το κλίμα τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία. Ο πρωθυπουργός δεν έχει κρύψει την ενόχληση του και γιατί το οικονομικό επιτελείο συντήρησε με δηλώσεις το τελευταίο διάστημα το θέμα του ξεπαγώματος της άρσης των πλειστηριασμών.

Στη σημερινή σύσκεψη Σαμαρά – Βενιζέλου στο Μαξίμου αναμένεται να γίνει προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος στο θέμα της μείωσης του ορίου προστασίας των κατοικιών από τους πλειστηριασμούς. Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να διατηρηθεί το όριο των 200.000 ευρώ με το επιχείρημα ότι καλύπτει μικρομεσαία ακίνητα. Ο κ Βενιζέλος θα προσέλθει στο ραντεβού με τον πρωθυπουργό ζητώντας να παραταθεί έστω για έναν ακόμη χρόνο το πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Κι αυτό γιατί γνωρίζει ότι εντός της κοινοβουλευτικής του ομάδας υπάρχουν βουλευτές που ήδη έχουν διαμηνύσει πως δεν θα ψηφίσουν υπέρ της άρσης για την κατάσχεση σπιτιών από τις τράπεζες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων