Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Νέα άνοδος στις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου

Με μεγάλη άνοδο στην τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και του φυσικού αερίου ξεκίνησε ο Δεκέμβριος. Μια μεγαβατώρα ρεύματος θα κοστίζει αύριο 381 ευρώ, όταν ολόκληρος ο Νοέμβριος έκλεισε στα 220 ευρώ. Η τιμή του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ καταγράφει μεγάλες διακυμάνσεις στην περιοχή των 140-150 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Πολλά τα κρίσιμα γεγονότα που έχουμε μπροστά μας. Η πρεμιέρα γίνεται με τη σύνοδο του ΟΠΕΚ+ στις 4 του μήνα με τους αναλυτές να μην αποκλείουν μία ακόμα μείωση της παραγωγής του «μαύρου χρυσού».

Τη σκυτάλη θα πάρει στις 5 Δεκεμβρίου η ΕΕ που φαίνεται ότι θα αναζητήσει λύση για πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου. Η επόμενη συνεδρίαση στις 13 του μήνα είναι αυτή των Υπουργών Ενέργειας που για πολλοστή φορά θα επιδιώξουν να αναχαιτίσουν τη τιμή του φυσικού αερίου με την επιβολή πλαφόν αν και έχουν αρχίσει ήδη να προκρίνονται άλλοι μηχανισμοί ως εναλλακτικές λύσεις.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κύμα Ζεστασιάς» που αφορά στη δωρεάν διάθεση πετρελαίου θέρμανσης, σε πολυμελείς οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Εντατικοποιούνται οι επαφές ΥΠΟΙΚ με τραπεζίτες

Ολοκληρώθηκε μια ακόμη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τις τράπεζες με βασικό θέμα τη στήριξη των ευάλωτων δανειοληπτών απέναντι στην ανοδική πορεία των επιτοκίων. Στη σημερινή συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος και οι επόμενες κινήσεις των τραπεζών σε ό,τι αφορά στα επιτόκια καταθέσεων.

 

 

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων