Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Νέα επιτροπή για τη δημόσια υγεία με πρόεδρο τον Σωτήρη Τσιόδρα

Μία νέα επιτροπή για τη δημόσια Υγεία, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ) συστάθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο.

Επικεφαλής της επιτροπής τέθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και αντιπρόεδρος, ο Καθηγητής Επιδημιολογίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Ο ρόλος της νέας επιτροπής είναι συμβουλευτικός ως προς το υπουργείο Υγείας για θέματα δημόσιας υγείας αλλά και της πανδημίας.

Η Επιτροπή θα επεξεργάζεται τους επιδημιολογικούς δείκτες και τις επιστημονικές μελέτες για τον κορωνοϊό, αλλά και θα ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις στον τομέα των φαρμάκων και των νέων θεραπειών για τον Covid-19.

Η διευρυμένη επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους διαφόρων συλλόγων και φορέων, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, νομικοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α.

Η επιτροπή θα έχει τετραετή θητεία και τα μέλη της θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.

Τονίζεται δε, ότι η νέα επιτροπή δεν καταργεί την ήδη υπάρχουσα Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Εκτός του Σωτήρη Τσίοδρα, στην επιτροπή συμμετέχουν 22 ακόμα άτομα (και επιπλέον αναπληρωματικά μέλη), μεταξύ των οποίων ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Θεωδωρίδου και ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων