Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Νέα μέτρα για όσους πολίτες είναι ανεμβολίαστοι και εργάζονται σε κλάδους όπως η εστίαση και η ψυχαγωγία

Η Επιτροπή των ειδικών του Υπουργείου Υγείας αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη, με σκοπό την λήψη περαιτέρω μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα μέτρα που βρίσκονται στα «σκαριά», θα αφορούν στις «κόκκινες» περιοχές αλλά και σε όσους πολίτες παραμένουν ανεμβολίαστοι και εργάζονται σε κλάδους όπως η εστίαση και η ψυχαγωγία.

Ειδικότερα, οι επιστήμονες προσανατολίζονται στην υιοθέτηση των εξής μέτρων:

  • Ενδεχόμενη επιβολή υποχρεωτικών εμβολιασμών στους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία
  • Διενέργεια δύο rapid test για τους ανεμβολίαστους πολίτες για την προσέλευση στην εργασία τους και με δική τους οικονομική επιβάρυνση
  • Υιοθέτηση επιπλέον περιορισμών για την παρουσία ανεμβολίαστων πολιτών σε μεικτούς, ανοικτούς χώρους σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ

Παράλληλα, ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον Σκάι, πρότεινε η εστίαση να λειτουργεί μόνο για εμβολιασμένους τόσο μέσα όσο και έξω από τα μαγαζιά.

Παράλληλα, σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε ομάδες ανθρώπων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο.

«Είναι αστείο σε ένα κατάστημα όλοι οι θαμώνες να πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και εργαζόμενοι να μπορούν να είναι ανεμβολίαστοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την επόμενη μέρα της πανδημίας τόνισε, πως θα σημειωθεί αύξηση κρουσμάτων ωστόσο δεν θέλησε να κάνει ακριβή πρόβλεψη, διότι όπως είπε, «χάνεται η εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστήμη» αν δεν επαληθευτεί.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων