Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Νίκος Παππάς: Οι εμπειρογνώμονες να εξετάσουν ευθύνες της ΣΤΑ.ΣΥ. και του υπουργείου για το δυστύχημα στον Ηλεκτρικό

Ο Νίκος Παππάς, με αφορμή δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» πως λοκομοτίβα εκτελούσε εργασίες με το μετρό σε λειτουργία, ζητά την παραίτηση της διοίκησης της ΣΤΑ.ΣΥ.

Ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε τη διοίκηση πολλαπλά υπόλογη, τόσο για το εργατικό δυστύχημα στον Ηλεκτρικό, για το οποίο επιχειρεί να εμφανιστεί ως ελεγκτής ενώ είναι ξεκάθαρα ελεγχόμενη, όσο και για την αποκάλυψη πως μία άλλη λοκομοτίβα εκτελούσε εργασίες λείανσης στη γραμμή 2 του μετρό, ενώ στο δίκτυο κινούνταν συρμοί και στις αποβάθρες πολίτες.

«Η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. αναφέρει ότι οι εργασίες σε ώρες λειτουργίας του δικτύου προβλέπονται στη σύμβαση με τον εργολάβο. Ο ίδιος φέρεται να τη διαψεύδει. Η διοίκηση οφείλει να παραιτηθεί και άμεσα να προχωρήσει από τη ΡΑΣ ο ορισμός ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα στον Ηλεκτρικό. Οι εμπειρογνώμονες να εξετάσουν ευθύνες και της ΣΤΑ.ΣΥ. και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Παππάς.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων