Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Νίκος Παππάς: Προσωρινή εμπλοκή στη συγκρότηση Δικαστικού Συμβουλίου

Προσωρινή εμπλοκή παρουσιάστηκε κατά τη συγκρότηση του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών που θα χειριστεί τον φάκελο με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, σχετικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Το κώλυμα συνίσταται σε ενστάσεις που κατατέθηκαν από δύο μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, τα οποία έχουν κληρωθεί και στην υπόθεση της Novartis.

Συγκεκριμένα η πρώτη ένσταση κατατέθηκε από την κυρία Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου η οποία κληρώθηκε αναπληρωματικό μέλος από την πλευρά του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Νίκου Παππά, ενώ έχει ήδη κληρωθεί τακτικό μέλος στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση της Novartis.

Η δεύτερη ένσταση κατατέθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα ο οποίος έχει κληρωθεί αναπληρωματικό μέλος τόσο στην υπόθεση της Novartis, όσο και στην υπόθεση του Νίκου Παππά.

Κατόπιν αυτών η συγκρότηση σε Σώμα του Δικαστικού Συμβουλίου υπό την πρόεδρο Μαρία Μουλιανιτάκη, θα γίνει όταν απαντηθούν οι ενστάσεις, προκειμένου να οριστεί ο ανακριτής που θα χειριστεί την υπόθεση.

cnn.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων