Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Ντόναλντ Τραμπ: Στη δημοσιότητα έγγραφα που δείχνουν ότι προσπάθησε να διαφθείρει τα αποτελέσματα των εκλογών

Στη δημοσιότητα δόθηκαν έγγραφα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, τα οποία αποδεικνύουν τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ και άλλων αξιωματούχων του Λευκού Οίκου να ασκήσουν πίεση στο υπουργείο για να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των εκλογών.

Η επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσε ότι τα έγγραφα περιγράφουν με λεπτομέρειες τις προσπάθειες του τέως Αμερικανού προέδρου και του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, καθώς και άλλων προσώπων, να ασκήσουν πίεση στο υπουργείο για να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών.

Η Επιτροπή Εποπτείας και Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης της αμερικανικής Βουλής, που ζήτησε τα έγγραφα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, περιέγραψε σειρά διαβημάτων του Τραμπ, καθώς και του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους και ενός δικηγόρου που ασκούσαν πίεση στο υπουργείο να προβεί σε ενέργειες σχετικά με τους ψευδείς ισχυρισμούς του ρεπουμπλικανού προέδρου για τα εκλογικά αποτελέσματα.

Συνεχίζεται η έρευνα για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Η παράδοση των εγγράφων γίνεται καθώς το αμερικανικό Κονγκρέσο συνεχίζει να ερευνά την αιματηρή επιδρομή της 6ης Ιανουαρίου κατά του Καπιτωλίου από οπαδούς του Τραμπ που επεδίωκαν να εμποδίσουν την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Αυτά τα έγγραφα δείχνουν ότι ο πρόεδρος Τραμπ προσπάθησε να διαφθείρει τον κορυφαίο θεσμό επιβολής του νόμου στη χώρας μας σε μία κατάφωρη απόπειρα ανατροπής μίας εκλογικής αναμέτρησης στην οποία ηττήθηκε», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Κάρολιν Μαλόνεϊ.

Η δημοσιοποίησή τους γίνεται λίγες ώρες πριν από την συνεδρίαση της Επιτροπής Εποπτείας και Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης κατά την οποία θα καταθέσει ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι και ο στρατηγός Τσαρλς Φλιν, αδελφός του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Μάικλ Φλιν, ο οποίος επίσης προώθησε τις θεωρίες συνωμοσίας του Τραμπ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων