Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

O Τσίπρας υποψήφιος Πρόεδρος της Κομισιόν;

Αφού συγκάλεσε την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και κατακεραύνωσε την κυβέρνηση γιατί σε σχέση με την ΧΑ αναγκάστηκε- όπως υποστήριξε- να προχωρήσει στο αυτονόητο, ο Αλέξης Τσίπρας αναχώρησε για τις Βρυξέλλες.

Το ταξίδι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα δεν είναι τυχαίο. Στα πηγαδάκια του κόμματός του ακούγεται έντονα ότι ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες θα αναζητήσει νέες συμμαχίες πλην αυτής που έχει με τα ευρωπαϊκά κόμματα της Αριστεράς γιατί βαθιά μέσα του επιθυμεί να είναι τελικώς εκείνος ο υποψήφιος του ΚΕΑ (Κόμμα ΕυρωπαΊκής Αριστεράς) για την θέση του Προέδρου της Κομισιόν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι έχει ελάχιστες ελπίδες να εκλεγεί, θεωρεί όμως ότι υποψηφιότητά του για το ανώτατο αυτό ευρωπαϊκό αξίωμα θα τού έδινε άλλον αέρα και πολλούς πόντους και στο εσωτερικό της χώρας όπου η εικόνα του έχει αρχίσει ήδη να γίνεται θαμπή.

Πάντως, συνομιλητές του και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, του λένε πως ακόμη κι αν το τολμήσει δεν θα πρέπει να ελπίζει σε πολλά.

Ο Τσίπρας ακούει τις αιτιάσεις τους αλλά δεν σταματάει να διευρύνει τον κύκλο των συνομιλητών του , καθώς αυτή τη φορά θα συναντήσει και τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Μάρτιν Σουλτς για την προεδρία της Κομισιόν κι επιπλέον τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΕΣΚ Χανς Σβόμποντα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων