Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Ο διάλογος του Κατρούγκαλου με τη “σκληρή” Ντέλια

Πρώτη έφτασε στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», παρά τον μύθο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά της, σε αυτή την πρώτη αναγνωριστική συνάντηση των θεσμών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, στελέχη του υπουργείου που συμμετείχαν στη συνάντηση επισήμαναν ότι η εκπρόσωπος του ΔΝΤ ήταν ιδιαίτερα τυπική και ευγενική και πήρε τον λόγο δύο φορές καθ΄ όλη τη διάρκεια της συζήτησης.

Χαρακτηριστικά, η κ. Βελκουλέσκου παρενέβη στη συζήτηση, όπου γινόταν παρουσίαση από τα τεχνικά κλιμάκια, επισημαίνοντας με την τυπικότητα που αρμόζει στην επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ: “Σας υπενθυμίζω ότι το Ταμείο λειτουργεί βάσει καταστατικού, το οποίο εμείς οφείλουμε να τηρούμε γιατί δίνουμε λόγο σους μετόχους”. Η συζήτηση αφορούσε την ψήφιση των μέτρων για τις πρόωρες συντάξεις, όπου τα μέλη των τεχνικών κλιμακίων ζητούσαν την άμεση ψήφιση των σχετικών διατάξεων εντός του Αυγούστου από την ελληνική κυβέρνηση.

Όταν η συζήτηση πήρε φωτιά για τους διεθνείς οργανισμούς που θα συμμετέχουν στη συζήτηση για τις βέλτιστες πρακτικές που θα ακολουθηθούν για τις εργασιακές σχέσεις και αναμένεται να θεσμοθετηθούν μέχρι τα τέλη του έτους, ο κ. Κατρούγκαλος απευθυνόμενος σε όλους τους συνομιλητές του δήλωσε: “Εμείς οφείλουμε να συναποφασίσουμε και με την ελληνική κοινωνία που έχει δώσει συγκεκριμένη εντολή στη κυβέρνηση για το θέμα των εργασιακών σχέσεων”.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων