Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Σουχάιλ Σαχίν στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA

Ο Γιάννης Μούτσος και το MEGA εξασφάλισαν αποκλειστικά την πρώτη συνέντευξη σε ελληνικό μέσο του εκπροσώπου των Ταλιμπάν.

Ο Δρ Σουάιλ Σαχίν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο σύρραξης με τους Αμερικανούς σε περίπτωση που δεν αποχωρίσουν από τη χώρα στα τέλη Αυγούστου, ενώ μιλά και για την τύχη των γυναικών στη χώρα του.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Ποια θα είναι η μορφή του Αφγανιστάν με τους Ταλιμπάν στην κυβέρνηση;
Έχουμε την πρόθεση να δημιουργήσουμε ένα έθνος ελευθερίας, ανεξαρτησίας και ειρήνης για τον λαό του Αφγανιστάν. Οι άνθρωποί μας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να επικεντρωθούν στην ανοικοδόμηση της χώρας μας. Είναι πράγματι μια εκπληκτική φάση στην οποία οι άνθρωποί μας περιμένουν τα τελευταία 20 χρόνια, σε μία περίοδο κατά την οποία θυσίασαν τη ζωή τους και τα υπάρχοντά τους προκειμένου να επιτύχουν την ανεξαρτησία τους, ωστόσο τα ξένα στρατεύματα έχουν αποχωρήσει μερικώς… Ελπίζουμε να αποσυρθούν τηρώντας την προβλεπόμενη προθεσμία, έτσι ώστε ο λαός του Αφγανιστάν να αποκτήσει την πλήρη ανεξαρτησία του και να ξεκινήσει τη νέα του ζωή, σε αυτή τη νέα φάση.

Δρ Σαχίν, εάν τα αμερικανικά στρατεύματα δεν απομακρυνθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, τι σημαίνει αυτό για τους Ταλιμπάν και το Αφγανιστάν;
Θα πρέπει να απομακρυνθούν! Αν δε φύγουν, τότε αυτό θα θεωρηθεί παραβίαση. Η παραβίαση αυτή θα προκαλέσει αντίδραση και εξαρτάται από την απόφαση της ηγεσίας μας, τι είδους αντίδραση θα επιδείξουμε απέναντι στις ένοπλες δυνάμεις.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων