Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

O Γιούνκερ χάνει την υπομονή του με την Ελλάδα

Σύμφωνα με το Reuters o πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει χάσει την υπομονή του με την Ελλάδα εξαιτίας της έλλειψης προόδου στις διαπραγματεύσεις. Ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται από το Reuters τόνισε ότι ο Γιούνκερ φέρεται να είπε πως «η υπομονή μου με την Αθήνα εξαντλείται» και ότι δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος τις τελευταίες ημέρες στις διαπραγματεύσεις.

Πρόσθεσε πάντως ότι ο Γιούνκερ επέμεινε πως δεν θα πρέπει να υπάρξει ένα έκτακτο σχέδιο για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Το Grexit είναι θέμα ταμπού για τον Γιούνκερ», υπογράμμισε. Παρόμοια δήλωση με τον Λουξεμβούργιο πολιτικό φέρεται να έκανε και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Το μνημόνιο πέθανε και οι πολιτικές λιτότητας δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα» διαμηνύουν πάντως κυβερνητικοί κύκλοι στο εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας, ενώ η αντίστροφη μέτρηση για το Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Λετονία έχει ήδη ξεκινήσει.

«Το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι επικοινωνιακές πιέσεις προκειμένου η κυβέρνηση να αποδεχθεί υφεσιακά μέτρα, όπως περικοπή μισθών και συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, κ.λπ. Η κυβέρνηση δεν θα υπερβεί τις “κόκκινες γραμμές” της, τις οποίες άλλωστε έθεσε και το εκλογικό σώμα στις 25 Γενάρη» σημειώνει το Μαξίμου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων