Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Ο Κατίδης και γιατί δεν πρέπει να φορέσει την εθνική φανέλα

Όλοι μίλησαν και έγραψαν για τον Κατίδη. Είναι ίσως ο δεύτερος ποδοσφαιριστής παγκοσμίως μετά τον Μαραντόνα για τον οποίο έγιναν τόσα σχόλια επειδή χρησιμοποίησε το χέρι του!

Από τα πολιτικά κόμματα μέχρι τον Γονίδη. Από τον Λαζόπουλο μέχρι την Τζούλια. Όλοι είχαν κάτι να πουν για να κατηγορήσουν, να υποστηρίξουν ή – κυρίως – να αναγνωρίσουν ελαφρυντικά στην ανόητη πράξη του παίκτη της ΑΕΚ.

Μπορεί ο Κατίδης να το έκανε εν γνώσει του. Μπορεί να μην ήξερε τι έκανε. Μπορεί να το ήξερε αλλά να μην είχε τη στοιχειώδη αυτοπροστασία να το σταματήσει προτού το κάνει. Μπορεί να είναι ένοχος ή βλαξ. Μπορεί να το μετάνιωσε, μπορεί και να το μετάνιωσε επειδή έγινε όλος αυτός ο θόρυβος.

Η ποδοσφαιρική εξόντωση του Κατίδη ήταν αρχικά διαταγή του οργισμένου πλήθος που έβγαλε αποφάσεις στις τηλεοράσεις και στο διαδίκτυο. Όσο περνούν οι μέρες, εκτονώνεται η οργή και φτάνει στο άλλο άκρο. Της κατακραυγής εναντίον όσων υποστηρίζουν τη σκληρή τιμωρία του 20χρονου. Μια απολύτως αλλοπρόσαλλη κοινωνία καθρεφτίζεται και σε αυτό το συμβάν.

HTML tutorial

Στην υπόθεση Κατίδη, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει ΠΟΤΕ να φορέσει ξανά τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Δεύτερη ευκαιρία να πάρει σε οτιδήποτε άλλο. Ας ξαναπαίξει μπάλα στην ΑΕΚ, στην Μπαρτσελόνα, στη Μικτή Κόσμου. Ας συγχωρεθεί από όλους, ας μη συγχωρεθεί από κανέναν, όπως το κρίνει κανείς. Σίγουρα, ας μην εξοντωθεί ούτε ως άνθρωπος, ούτε ως ποδοσφαιριστής, αυτό είναι το νόημα της δημοκρατίας.

Ο Κατίδης, όμως, πρέπει να εξαφανιστεί από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα της εθνικής ομάδας. Η απόφαση της ΕΠΟ για δια βίου αποκλεισμό είναι απολύτως σωστή και δεν χωράει εκπτώσεις.

Ακόμη κι αν ο Κατίδης γίνει ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου, ο θερμότερος υποστηρικτής των δημοκρατικών θεσμών, ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη, κάθε φορά που θα παίζει η Εθνική όλα τα διεθνή ΜΜΕ θα προαναγγέλλουν τους αγώνες τους και τη συμμετοχή του Κατίδη με την φωτογραφία του ΟΑΚΑ, με την ημίγυμνη πόζα και με σχετικές λεζάντες.

Είτε ο νεαρός χαιρετούσε τον Παυλή, την κοπέλα του ή τη θεία του, κάτω από τη φωτογραφία θα λέει «ο Κατίδης που χαιρετούσε ναζιστικά θα παίξει με την Ελλάδα εναντίον της τάδε χώρας»…

Απλά πράγματα…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων