Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

O Τζόνσον ανακοίνωσε Σύνοδο των ηγετών της G7 με θέμα τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Η ψηφιακή Σύνοδος των ηγετών της G7 σχετικά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη (24/08), ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, η χώρα του οποίου ασκεί αυτήν την περίοδο την προεδρία της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (Γερμανία, Καναδάς, ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία και Βρετανία).

«Θα καλέσω την Τρίτη τους ηγέτες της G7 για επείγουσες συνομιλίες σχετικά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν. Είναι κρίσιμο η διεθνής κοινότητα να εργαστεί από κοινού για να διασφαλίσει ασφαλείς απομακρύνσεις πολιτών, να αποτρέψει μια ανθρωπιστική κρίση και να βοηθήσει τους πολίτες του Αφγανιστάν να προστατεύσουν τις προόδους (που επιτεύχθηκαν) τα 20 τελευταία χρόνια», έγραψε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης στο Twitter.

Μια συνεδρίαση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών της G7 διεξήχθη την Πέμπτη. Μετά το τέλος της, οι υπουργοί κάλεσαν τους Ταλιμπάν να εγγυηθούν την «ασφάλεια» των ξένων και των Αφγανών που θέλουν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν.

Διαβάστε επίσης: Τις φρικαλεότητες των Ταλιμπάν αποκαλύπτει μια Αφγανή μητέρα

Τουλάχιστον 20 νεκροί την τελευταία εβδομάδα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ τόνισε ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα μέσα και γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, προσπαθώντας να φύγουν από τη χώρα αφότου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την αφγανική πρωτεύουσα.

«Η κατάσταση έξω από το αεροδρόμιο είναι θλιβερή. Εστιάζουμε στο να εκκενώσουμε όλους τους ξένους όσο πιο σύντομα μπορούμε», δήλωσε στο Reuters.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων