Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Ο Ζάεφ προαναγγέλλει συμφωνία για το όνομα, αλλά και δημοψήφισμα

Πεπεισμένος πως μπορεί να βρεθεί λύση σχετικά με το όνομα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ωστόσο, κατέστησε σαφές οποιαδήποτε συνταγματική αλλαγή θα έπρεπε να αποφασιστεί με δημοψήφισμα.

Όπως είπε, το δημοψήφισμα θα μπορούσε να διεξαχθεί ταυτόχρονα με αυτό για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να δούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων εμφανίστηκε πεπεισμένος πως «με δημιουργικότητα μπορεί να βρεθεί λύση στη διαφωνία για το ονοματολογικό».

Η σκοπιανή ιστοσελίδα mkd σημειώνει πως ο Ζάεφ δήλωσε αισιόδοξος πως το ζήτημα θα έχει λυθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου της ΕΕ.

HTML tutorial

«Αλλά είναι ένα πολιτικό ζήτημα, διότι και οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση που θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή από επίσημους φορείς και στις δύο χώρες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το RFE / RL, ο Ζάεφ υποστήριξε πως μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδα, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους τους δύο υπουργούς Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ και Νίκο Κοτζιά, «μπορούν να συνάψουν συμφωνία, ωστόσο, οι θεσμοί και οι πολίτες των δύο χωρών θα έχουν την τελευταία λέξη και θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων