Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Μεσσηνίας

Όσο το καλοκαίρι πλησιάζει τόσο η διάθεση για αποδράσεις εντός Ελλάδας αναβαίνει. Γι αυτό το λόγο και παρουσιάζουμε τις δέκα καλύτερες παραλίες της Μεσσηνίας:

messinia

1. Ανάληψη της Μεσσήνης, η απέραντη αμμώδης παραλία που εκτείνεται όσο το μάτι μπορεί να δει.

analipsi

HTML tutorial

2. Ελαία, ο μικρός παράδεισος κοντά στην Κυπαρισσία, μια απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά με πευκοδάσος στο σημείο όπου εκβάλλει ο ποταμός Νέδα.

elaia

3. Φονέας, πρασινογάλαζα νερά, φουντωτά δέντρα, μεγάλα λευκά βότσαλα και επιβλητικοί βράχοι, πρόκειται για μία μοναδική παραλία.

foneas-paralia

4. Βοϊδοκοιλιά, βρίσκεται κοντά στην Πύλο και θεωρείται υδροβιότοπος, είναι από τις πλέον πολυφωτογραφημένες αμμουδιές της Ελλάδας.

voidokilia

5. Γλώσσα, η κρυμμένη μικρή παραλία που βρίσκεται στη σκιά της Βοϊδοκοιλιάς. Τα νερά στον μικρό κολπίσκο είναι διάφανα και η παραλία αμμώδης, το δάσος φθάνει μέχρι τις παρυφές της παραλίας.

glwssa

6. Παραλία της Καλαμάτας, με θέα τον Ταΰγετο η βραβευμένη με τη «Γαλάζια Σημαία» για την εξαιρετική ποιότητα των νερών κολύμβησης, την καθαριότητα της ακτής και την προστασία της φύσης παραλία της πόλης είναι μοναδική.

kalamata

7. Χρυσή ακτή, από τις πλέον όμορφες παραλίες της Μεσσηνίας, η περιοχή του Ρωμανού έχει εισέλθει στον παγκόσμιο χάρτη του πολυτελούς τουρισμού από όταν άρχισε να λειτουργεί το ξενοδοχείο Costa Navarino.

romanou-

8. Λαγκούβαρδος, μια μοναδική παραλία, η οποία είναι πόλος έλξης των επισκεπτών για τα θαλάσσια σπορ, είναι ιδανικό μέρος για board surfing και wind surfing.

lagkouvardos

9. Καλογριά στην Στούπα, μια από τις πιο διάσημες παραλίες, ανάβαθη με τιρκουάζ διάφανα νερά, πολύ αγαπητή στους τουρίστες.

kalogria

10. παραλία Περούλια, ανήκει στο χωριό Βουνάρια, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Κορώνη. Μια από τις πιο αγνές και κρυφές αμμουδιές της Μεσσηνίας, στην οποία για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση πρέπει να ρωτήσει τους ντόπιους.

peroulia

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων