Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Oι ΗΠΑ εξοπλίζουν τους Σύριους αντάρτες με όπλα

Η CIA έχει ξεκινήσει να προμηθεύει με όπλα τους Σύριους αντάρτες τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όπως αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, σηματοδοτώντας τηνκλιμάκωσητου ρόλουτων ΗΠΑστον εμφύλιο της Συρίας.

Τα φορτία φαίνεται να περιορίζονται σε ελαφρά όπλα και πολεμοφόδια και έφθασαν στη Συρία σε μια κρίσιμη στιγμή της αιματηρής σύγκρουσης μεταξύ των ανταρτών και της κυβέρνησης της Δαμασκού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Αμερικάνοι φέρεται να έχουν στείλει οχήματα και άλλον εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων επικοινωνίας εξελιγμένης τεχνολογίας και ατομικά βαλιτσάκια πρώτων βοηθειών για το πεδίο της μάχης.

Αμερικανοί αξιωματούχοιελπίζουνκατά αυτό τον τρόποθα ενισχύσουντις δυνάμεις τωνανταρτώνστον εμφύλιο πουξεκίνησε περίπουπριν από δυόμισιχρόνια.

Ενώ το υπουργείο Εξωτερικών συντονίζει την παροχή βοήθειας, η CIA επιβλέπει τηνπαράδοσητωνόπλων και του υπόλοιπου εξοπλισμούστους αντάρτες. Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την είδηση ότι οι ΗΠΑ έχουναρχίσει την παράδοση όπλων καιπυρομαχικώνσε ομάδεςανταρτώνπριν απόδύο εβδομάδες.

Στο μεταξύ ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει δεχθεί τα πυρά πολλών βουλευτών επειδή καθυστερεί τη λήψη δράσης ενάντια της Συρίας, με την κριτική να γίνεται εντονότερη όταν τέθηκε το θέμα του αν οι ΗΠΑ πρέπει να προχωρήσουν σε στρατιωτική επιχείρηση ενάντια στη Συρία.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων