Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Οι κινήσεις του Τραμπ μέτα την τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν

Λίγες ώρες μετά την επίθεση που είχε συνέπεια να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι στο μετρό της Νέας Υόρκης, ο Αμερικανός πρόεδρος απαίτησε τη Δευτέρα, το Κογκρέσο να μεταρρυθμίσει το «υπερβολικά επιεικές» σύστημα μετανάστευσης στις«επιτρέπει σε πάρα πολλούς επικίνδυνους ανθρώπους» να εισέρχονται στη χώρα.

Ο ρεπουμπλικάνος ηγέτης υπογράμμισε ότι ο ύποπτος για την επίθεση, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία, μετεγκαταστάθηκε στη χώρα χάρη στη νομοθεσία που επιτρέπει οικογενειακές επανενώσεις προσφύγων και μεταναστών, κάτι που αποκαλεί «αλυσιδωτή μετανάστευση». H πολιτική αυτή για τον Τραμπ είναι «ασύμβατη με την εθνική ασφάλεια» της χώρας του.

Ο όρος «αλυσιδωτή μετανάστευση», τον οποίο καθιέρωσαν συντηρητικοί πολέμιοι της μετανάστευσης, αφορά ανθρώπους που εξασφαλίζουν θεωρήσεις διαβατηρίου για να μπουν στις ΗΠΑ διότι κάποιος στενός συγγενής τους (αδελφός, αδελφή, γονιός, παιδί…) έχει ήδη λάβει άδεια νόμιμης παραμονής.

«Η απόπειρα δολοφονικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη σήμερα (σ.σ. τη Δευτέρα) -η δεύτερη τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη μέσα σε δύο μήνες- υπογραμμίζει για άλλη μια φορά ότι είναι ανάγκη επειγόντως το Κογκρέσο να προωθήσει διά νόμου μια μεταρρύθμιση (του συστήματος διαχείρισης της μετανάστευσης) για να προστατεύσει τους Αμερικανούς», υπογράμμισε ο Τραμπ σε ανακοίνωσή του.

HTML tutorial

Υπερασπιζόμενος το αντιμεταναστευτικό του διάταγμα που απαγορεύει μόνιμα την έλευση στη χώρα των υπηκόων επτά χωρών (Υεμένη, Συρία, Λιβύη, Ιράν, Σομαλία, Βόρεια Κορέα, Τσαντ), ο Τραμπ έκρινε ότι αποτέλεσε απλά «ένα βήμα μπροστά» ώστε το σύστημα διαχείρισης της μετανάστευσης να γίνει ασφαλέστερο.

«Το Κογκρέσο πρέπει να τερματίσει την αλυσιδωτή μετανάστευση», αξίωσε ο Τραμπ, επαναλαμβάνοντας εξάλλου την πεποίθησή του ότιοι δράστες τρομοκρατικών ενεργειών αξίζουν να τους επιβάλλονται «οι βαρύτερες ποινές», συμπεριλαμβανομένης της εσχάτης των σε ορισμένες περιπτώσεις.
Ένας άνδρας πυροδότησε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε συρμό του μετρό που βρισκόταν σε υπόγεια στοά κοντά στην Times Square περί τις 07:20 το πρωί της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο ίδιος και άλλοι πέντε άνθρωποι να υποστούν ελαφρύτερα τραύματα.

Ο ύποπτος κατονομάστηκε από τις αρχές της Νέας Υόρκης ως Ακάγεντ Ουλά, 27 ετών, κάτοικος Μπρούκλιν και υπήκοος Μπαγκλαντές. Είχε δέσει στο σώμα του, χρησιμοποιώντας λωρίδες βέλκρο, έναν «αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής τεχνολογίας».

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Ουλά έφθασε στις ΗΠΑ το 2011, εξασφαλίζοντας μια βίζα οικογενειακής επανένωσης.

 

πηγή:http://www.cnn.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων