Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Οι «Μικροί Αρχαιολόγοι» και οι «Μικροί κηπουροί» της Costa Navarino [Βίντεο+Φωτογραφίες]

Δελτίο Τύπου

‘Μικροί Αρχαιολόγοι’ και ‘Μικροί κηπουροί’ –

Νέες δραστηριότητες για παιδιά στην Costa Navarino

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2017 – Η Costa Navarino παρουσιάζει δύο νέες δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά 4 έως 11 ετών. Φέτος, οι ‘Μικροί Αρχαιολόγοι’ και οι ‘Μικροί κηπουροί’ θα ενθαρρύνουν τα παιδιά να ανακαλύψουν την πλούσια ιστορία και φύση της Μεσσηνίας.

HTML tutorial

Οι μικροί επισκέπτες ανακαλύπτουν το συναρπαστικό κόσμο της αρχαιολογίας και γίνονται ‘Μικροί Αρχαιολόγοι’, γνωρίζοντας την Αρχαία ελληνική ιστορία. Με την καθοδήγηση εκπαιδευμένου προσωπικού, τα παιδιά μαθαίνουν με ευχάριστο και εκπαιδευτικό τρόπο, πώς να αναγνωρίζουν κρυμμένα αντικείμενα, παίρνοντας ως παράδειγμα τις διαδικασίες που ακολουθούν οι αρχαιολόγοι στις ανασκαφές. Σε αυτήν τη δραστηριότητα, τα παιδιά μαθαίνουν επίσης τα μυστικά της προϊστορικής περιόδου όπως το πώς μπορούν να αποκωδικοποιούν μηνύματα και να δημιουργούν τις δικές τους πινακίδες Γραμμικής Β’ Γραφής, που στη συνέχεια παίρνουν μαζί τους, ως ένα ενθύμιο αυτής της πρώτης επαφής με την αρχαιολογία.

Η Μεσσηνία είναι μια περιοχή όπου τα παιδιά μπορούν να εξερευνήσουν και να εμπνευστούν από την Ιστορία 4.500 χρόνων. Οι εμβληματικοί αρχαιολογικοί χώροι όπως η Αρχαία Μεσσήνη, το Ανάκτορο του Νέστορα, οι ναοί της Κλασικής Εποχής, οι Βυζαντινές εκκλησίες και τα μεσαιωνικά κάστρα, όπως και τα αρχαιολογικά της μουσεία, αποτελούν το κατάλληλο περιβάλλον που θα τους προσφέρει νέα, δημιουργικά ερεθίσματα.

Ένα ξεχωριστό ταξίδι στη φύση περιμένει τους ‘Μικρούς Κηπουρούς’: έρχονται σε επαφή με το φυσικό πλούτο, φυτεύουν τους δικούς τους σπόρους και συλλέγουν εποχιακά φρούτα και λαχανικά, μαθαίνοντας για τις ποικιλίες τους αλλά και τις γαστρονομικές παραδόσεις της περιοχής. Σε ένα λαχανόκηπο φτιαγμένο ειδικά για τα παιδιά, όχι μόνο θα παίξουν με τη γη, αλλά θα απολαύσουν και τους καρπούς της, προετοιμάζοντας το γεύμα τους με τη βοήθεια και επίβλεψη των Σεφ.

Οι καινούργιες δραστηριότητες για παιδιά, συμπληρώνουν τις πολυποίκιλες δράσεις της Costa Navarino για τους επισκέπτες της, με στόχο να γνωρίσουν την πλούσια φύση και ιστορία της περιοχής και να ενισχύσουν την περιβαλλοντική τους ευαισθητοποίηση. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα ‘Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου’ η Costa Navarino στηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς και την αναβίωση τοπικών ποικιλιών και γεύσεων, προκειμένου να τις γνωρίσουν και οι μελλοντικές γενιές. Παράλληλα, με τη σειρά προϊόντων Navarino Icons οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν μαζί τους σε κάθε γωνιά του κόσμου, τις γεύσεις της Ελλάδας και της Μεσσηνίας, για να τις εντάξουν στη διατροφή τους.

Οι δραστηριότητες και οι ειδικά σχεδιασμένες εγκαταστάσεις για παιδιά, η ποικιλία δραστηριοτήτων και αθλημάτων, καθιστούν την Costa Navarino ένα ξεχωριστό οικογενειακό προορισμό, σε συνδυασμό με τη διαμονή στα Family Suites του ξενοδοχείου The Westin Resort Costa Navarino.

Δείτε εδώ τους ‘Μικρούς αρχαιολόγους’

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.costanavarino.com

Costa Navarino:

H Costa Navarino είναι ο διεθνής, αειφόρος προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην Μεσόγειο. Βρίσκεται στη Μεσσηνία, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου, με 4.500 χρόνια ιστορίας. Στην καρδιά της φιλοσοφίας της Costa Navarino είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία, με όραμα να καθιερωθεί η Μεσσηνία ως τουριστική περιοχή υψηλής ποιότητας και παγκοσμίου φήμης. Περιλαμβάνει διαφορετικές τοποθεσίες, με πολυτελείς εγκαταστάσεις και κατοικίες, συνεδριακά κέντρα, spa διεθνών προδιαγραφών, signature γήπεδα γκολφ καθώς και ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και μοναδικών εμπειριών για ενήλικες και παιδιά. Στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή της Costa Navarino, βρίσκονται δύο ξενοδοχεία 5 αστέρων, «The Romanos, a Luxury Collection Resort» και «The Westin Resort, Costa Navarino» και το πρώτο signature γήπεδο γκολφ στην Ελλάδα, The Dunes Course. Επίσης το Anazoe Spa, ένα κέντρο σπα και θαλασσοθεραπείας 4.000τ.μ., το συνεδριακό κέντρο πολλαπλών χρήσεων House of Events, χώροι ειδικά σχεδιασμένοι για παιδιά, καθώς και πλήθος γαστρονομικών επιλογών, αθλητικών, υπαίθριων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στο Navarino Bay, τη δεύτερη περιοχή, βρίσκεται το signature γήπεδο γκολφ The Bay Course. Για περισσότερες πληροφορίες: www.costanavarino.com.

Μπορείτε να κατεβάσετε φωτογραφικό σε υψηλή ανάλυση στον ακόλουθο σύνδεσμο χρησιμοποιώντας τον κωδικό Nestor: https://www.costanavarino.com/media-press/

Πληροφορίες για τους συντάκτες:

TEMES

Μαρίνα Παπατσώνη, Marketing & Business Development Director

Tel.: +30 210 949 0013

Fax: +30 210 949 0218

e-mail: mpapatsoni@temes.gr

TEMES Α.Ε.

Πεντέλης 5,

17564, Αθήνα, Ελλάδα

Developers of Costa Navarino www.costanavarino.com

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων