Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Oι χώρες σας είναι μέρος της ευρωπαϊκής μας οικογένειας – Ιστορική απόφαση για Ουκρανία και Μολδαβία

Οι «27» συμφώνησαν να χορηγηθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία και τη Μολδαβία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Σήμερα είναι μια καλή μέρα για την Ευρώπη. Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Ζελένσκι και την Πρόεδρο Μάια Σάντου και τον Πρωθυπουργό Ιρακλί Γκαριμπασβίλι. Οι χώρες σας είναι μέρος της ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Και η σημερινή ιστορική απόφαση των Αρχηγών το επιβεβαιώνει», έγραψε στο Twitter η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Όπως μεταδίδει το Politico, η χορήγηση του επίσημου καθεστώτος υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ για την Ουκρανία θα αναπτερώσει το ηθικό μιας χώρας που βρίσκεται στον πέμπτο μήνα του πολέμου.

Πολλοί αξιωματούχοι και διπλωμάτες της ΕΕ αναγνωρίζουν ότι χωρίς την ρωσική εισβολή θα ήταν σχεδόν αδιανόητο η προσπάθεια ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ να είχε προχωρήσει τόσο γρήγορα όσο τώρα.

HTML tutorial

Από την άλλη, η Γεωργία, η οποία υπέβαλε επίσης την αίτησή της για ένταξη, έχει να διανύσει μεγαλύτερο δρόμο και θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων