Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Παλαιό Φάληρο: Συμμορία θηλυκών διαρρηκτών καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας [vid]

Συμμορία θηλυκών διαρηκτών καταγράφηκε σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο Παλαιό Φάληρο. Το βίντεο βοήθησε στην ταυτοποίηση των δραστών και πληροφορίες αναφέρουν πως είχαν νωρίτερα πάει και σε άλλη πολυκατοικία της περιοχής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, αυτό που προκαλεί εντύπωση ωστόσο είναι ότι ανάμεσα στα μέλη της συμμορίας βρίσκεται και μια εγκυμονούσα, ο ρόλος της οποίας είναι να ανιχνεύει κινήσεις και θορύβους εντός των διαμερισμάτων. Αν διαπιστώσει ότι το διαμέρισμα που έχει βάλει στόχο, είναι άδειο, τότε το σχέδιο περνάει στη φάση Β και με την βοήθεια μιας πλαστικής κάρτας επιχειρεί μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας να εισβάλουν αναζητώντας χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα.

Ωστόσο στη προκειμένη περίπτωση, η συμμορία των διαρρηκτών λογάριαζε χωρίς το «έξυπνο κουδούνι» που είχε τοποθετήσει ένοικος της πολυκατοικίας, ο οποίος τυγχάνει να εργάζεται ως εμπορικός ακόλουθος σε πρεσβεία ξένου κράτους στην Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο γκάτζετ έχει τη δυνατότητα, όταν κάποιος χτυπάει το κουδούνι, να αποστέλει αυτόματα sms στο κινητό του ενοίκου, ειδοποιώντας τον ότι κάποιος βρίσκεται έξω από τη πόρτα. Την χρονική στιγμή που οι διαρρήκτες προσπάθησαν να ανιχνεύσουν κινήσεις μέσα στο διαμέρισμα, εκείνος βρισκόταν στην πρεσβεία όπου εργάζεται.

«Μου ήρθε μήνυμα στο κινητό ότι κάποιος είναι στη πόρτα του σπιτιού μου» λέει στο protothema.gr ο ένοικος ο οποίος θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του. «Ανοίγω την θυροτηλεόραση και βλέπω τις γυναίκες να προσπαθούν με μια πλαστική κάρτα να ανοίξουν το διαμέρισμα. Οι κινήσεις τους από το σύστημα που έχω τοποθετήσει στην είσοδο καταγράφονταν πέντε δευτερόλεπτα πριν, γι’ αυτό και βλέπετε στο βίντεο τα μέλη της συμμορίας να κατεβαίνουν από τις σκάλες. Είχαν προσπαθήσει να μπουν από την ταράτσα στα μπαλκόνια, όμως η πόρτα ήταν κλειδωμένη.

Πρώτα κάλεσα την Άμεση Δράση, μετά την ηλικιωμένη γειτόνισσα, ώστε να μην ανοίξει την πόρτα, γιατί φοβήθηκα ότι θα κατάφερναν να μπουν μέσα πριν έρθει η αστυνομία, μετά τον διαχειριστή να ειδοποιήσει όλους τα ενοίκους και των 28 διαμερισμάτων για την παρουσία διαρρηκτών εντός της πολυκατοικίας. Βλέποντας όμως ότι οι γυναίκες διαρρήκτες επιμένουν να μπουν μέσα ενώ γνωρίζουν ότι μέσα βρίσκεται άνθρωπος, αποφάσισα ότι προτιμότερο είναι να τους τρομάξω για να προστατεύσω την ηλικιωμένη γυναίκα. Δεν τους είπα φυσικά ότι έχω ειδοποιήσει την αστυνομία αλλά τους απείλησα ότι θα το κάνω, ώστε να πάψουν να προσπαθούν να εισβάλλουν στο διαμέρισμα τους».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων