Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Πανεπιστήμιο Γέιλ: Το πιο δημοφιλές μάθημα στα 316 χρόνια ιστορίας του

Ενα μάθημα στο Γέιλ κατάφερε να γίνει το πιο δημοφιλές στην ιστορία 316 χρόνων του διάσημου αμερικανικού Πανεπιστημίου.

«Ψυχολογία και Καλή Ζωή», αυτός είναι ο τίτλος του μαθήματος που γράφτηκαν μέχρι στιγμής σχεδόν το ένα τέταρτο των προπτυχιακών φοιτητών, δηλαδή 1.182 σπουδαστές.

Το μάθημα που εστιάζει στη θετική ψυχολογία και στην αλλαγή της συμπεριφοράς θα διδάσκεται δύο φορές την εβδομάδα από την 42χρονη Λάουρι Σάντος, καθηγήτρια Ψυχολογίας, με την βοήθεια 24 υπότροφων φοιτητών.

«Οι φοιτητές θα μάθουν χαρακτηριστικά που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να ανθήσουν και να ζουν τη ζωή τους με αυτά» δήλωσε η Σάντος στους New York Times. Εκτός από εργασίες και εξετάσεις οι φοιτητές καλούνται να συμπληρώσουν ένα προσωπικό σχέδιο αυτοβελτίωσης. Ωστόσο η Δρ. Σάντος αναφέρεται στο μάθημά της χαρακτηρίζοντάς το ως το «πιο δύσκολο στο Γέιλ» καθώς, όπως λέει, η υψηλή βαθμίδα, οι σπουδές σε ένα από τα πιο έγκυρα πανεπιστήμια παγκοσμίως και η καλά αμειβόμενη εργασία δεν φέρνουν ευτυχία, όπως λέει.

HTML tutorial

«Για να δούν πραγματικές αλλαγές στις καθημερινές τους συνήθειες, οι φοιτητές πρέπει να είναι κάθε μέρα υπεύθυνοι για τον εαυτό τους» συμπληρώνει η επιστήμονας.

Σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήγαγε το 2013 το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου, ποσοστό πάνω από το 50% των φοιτητών αναζήτησε ψυχολογική υποστήριξη από το πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια της φοίτησής του εκεί.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων