Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

ΠΑΟΚ, ο νικητής των μεταγραφών

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος είχε ανέκαθεν προσεκτικές κινήσεις από τις ομάδες. Η φετινή ήταν «ψώνια από το καλάθι» και αγορές της τελευταίας στιγμής.

Ο Ολυμπιακός είχε θεωρητικά τις λιγότερες ανάγκες και…το έδειξε, παίρνοντας μόνο τον Πίνο με ελάχιστα χρήματα και ουσιαστικά υπό δοκιμή. Έχασε τον Τοροσίδη, πήγε να τον αντικαταστήσει με τον Βύντρα αλλά δεν… Έκανε, βέβαια, ανανεώσεις συμβολαίων και έριξε το βάρος στους υπάρχοντες παίκτες του.

Ο Παναθηναϊκός ξεσκαρτάρισε από τους ακριβούς και καλούς παίκτες του, γλίτωσε 7 εκ. ευρώ από τα συμβόλαιά τους και πήρε φτηνούς παίκτες κάνοντας προσευχές να του βγουν, όπως ο Εσπάρθα, ο Κασιγιάμα και ο Ντίνας.

Η ΑΕΚ για τα οικονομικά δεδομένα της έκανε υπέρβαση, με την απόκτηση του Πετρόπουλου να της δίνει λύσεις (και βαθμούς σωτηρίας) σε μια θέση που δεν είχε κανέναν.

HTML tutorial

Ο κερδισμένος είναι αναμφίβολα ο ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης έδειξε (αν και νέος στο ποδόσφαιρο) μεγάλη εμπειρία στο διαπραγματευτικό κομμάτι, αφού με λιγότερο από ένα εκ. ευρώ πήρε έξι παίκτες πρώτης γραμμής. Δεν θα του βγουν όλοι, αλλά είναι παίκτες γνωστοί και δοκιμασμένοι. Ο Κατσουράνης και ο Ιτάνζ από το ελληνικό πρωτάθλημα κοστίζουν περισσότερα απ’ όσα δόθηκαν για την απόκτησή τους. Ο Καμαρά, ο Ολίσε και ο Βούκιτς έχουν δείξει τα διαπιστευτήριά τους σε καλά πρωταθλήματα. Κι ο Κροάτης Σίλντεφελντ είναι εν ενεργεία διεθνής και σε καλή ηλικία.

Για τους οπαδούς των ομάδων που ζουν ακόμα στον κόσμο τους (αυτόν των ακριβών και ηχηρών μεταγραφών), οι φετινές χειμερινές κινήσεις ήταν της πλάκας. Για όσους ζουν στην σκληρή πραγματικότητα, ο ΠΑΟΚ χαρακτηρίζεται άνετα ως η ομάδα που κινήθηκε περισσότερο έξυπνα από κάθε άλλη για την ενίσχυσή της.

Η συνέχεια στα γήπεδα…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων