Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Πάπας: Δεν χρειάζεται να πιστεύετε στο Θεό για να πάτε στον παράδεισο!

Σε δηλώσεις του που ενισχύουν τη φήμη του ως προοδευτικού, ο Πάπας Φραγκίσκος έγραψε μια μεγάλη, ανοικτή επιστολή προς τον ιδρυτή της εφημερίδας La Repubblica, Eugenio Scalfari, δηλώνοντας ότι όσοι δεν πιστεύουν, θα πρέπει να συγχωρούνται από τον Θεό, εφόσον ακολουθούν τις συνειδήσεις τους.

Απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα από τον Scalfari, ο οποίος δεν είναι Ρωμαιοκαθολικός, ο Πάπας έγραψε: «Με ρωτάτε αν ο Θεός των Χριστιανών συγχωρεί εκείνους που δεν πιστεύουν και οι οποίοι δεν αναζητούν την πίστη. Θα ξεκινήσω λέγοντας – και αυτό είναι το βασικότερο – ότι το έλεος του Θεού δεν έχει όρια, αν πάμε σε αυτόν με μια ειλικρινή και συντετριμμένη καρδιά».

Ο Robert Mickens, ο ανταποκριτής του Βατικανού για το καθολικό περιοδικό «The Tablet»,  ανέφερε ότι τα σχόλια του Ποντίφικα έγιναν στο πλαίσιο των προσπαθειών του να αποτινάξει την εικόνα της μουχλιασμένης Καθολικής Εκκλησίας και να παρουσιάσει μια νέα προοδευτική εκκλησία.

«Ο Φραγκίσκος είναι και αυτός συντηρητικός, αλλά αυτό που επιδιώκει είναι ένας πιο ουσιαστικός διάλογος με τον κόσμο», συμπλήρωσε ο Mickens.

Απαντώντας στην επιστολή, ο Scalfari είπε ότι τα σχόλια του Πάπα «αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την ικανότητά του και την επιθυμία του να ξεπεραστούν τα εμπόδια μέσω του διαλόγου με όλους».

Ο Πάπας είχε προσπαθήσει και παλαιότερα να παρουσιαστεί πιο προσιτός στον κόσμο, λέγοντας: «Αν κάποιος είναι γκέι και ψάχνει τον Κύριο, ποιος είμαι εγώ να τον κρίνω;»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων