Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Πλήρης επιβεβαίωση: Το RP.GR είχε γράψει από τις 6 Ιουνίου τις ακριβείς κινήσεις Ερντογάν

Στις 6 Ιουνίου 2020 το RP.GR αποκάλυπτε με λεπτομέρειες το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών Ερντογάν στο Αιγαίο. Και κατέγραφε βήμα βήμα τις ενέργειες που βλέπουμε από χθες να ξεδιπλώνονται στην «σκακιέρα».

Προβλέποντας με ακρίβεια… ώρας τις εξελίξεις σημείωνε, μεταξύ άλλων σε άρθρο με τίτλο «Μια πρόκληση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είναι ευκαιρία για τα Ελληνοτουρκικά»:

«Η Τουρκία έχει αποκαλύψει πότε θα κάνει την εμφάνισή της σε σημεία της ελληνικής ΑΟΖ για να προβεί στις παράνομες δραστηριότητές της με δηλώσεις που έχει κάνει προσφάτως ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ….

«Όπως μας μεταφέρουν κορυφαίες πηγές από το περιβάλλον του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, στις εργασίες του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (MGK) που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρόεδρο κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 2 Ιουνίου, «έγινε αξιολόγηση στην αρνητική προσέγγιση ορισμένων κρατών (όπως είναι η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος) στα έννομα βήματα που δρομολογεί η Τουρκία στην περιοχή της Μεσογείου». Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να συνεχιστεί «χωρίς συμβιβασμούς» η προστασία των δικαιωμάτων που αξιώνει η Άγκυρα σε όλη τη Μεσόγειο και όχι μόνο στην Ανατολική, όπως έλεγε ως σήμερα….

«Η Εφημερίδα της Τουρκικής Κυβέρνησης υπ’ αριθμόν φύλλου 31.140 δημοσίευσε στις 30 Μαΐου 2020 τα πέντε αιτήματα που υπέβαλε η «ΤΡΑΟ» για έρευνες σε 24 οικόπεδα που βρίσκονται σε επτά περιοχές μεταξύ Ρόδου, Καστελόριζου, Καρπάθου και νοτίως του νομού Λασιθίου Κρήτης!».

«Υποτίθεται ότι αυτές οι αιτήσεις κατατέθηκαν από την «ΤΡΑΟ» στη “MAPEG”, τη Γενική Διεύθυνση Εκμετάλλευσης Ορυκτών και Πετρελαίων της Τουρκίας στις 21 Απριλίου και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία της γείτονος θα πρέπει να αξιολογηθούν σε διάστημα ενενήντα ημερών. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει διαθέσιμο χρόνο ως τις 21 Ιουλίου να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο….»

Κάποιοι θα ονόμαζαν το δημοσίευμα αυτό προφητικό. Αλλά δεν εμπεριέχει καμία προφητεία. Περιέχει σωστή πληροφόρηση, έρευνα, γνώση και ανάλυση. Τα βασικά στοιχεία ενός σοβαρού κειμένου δημοσιογραφικής ανάλυσης που περίπτωσή μας επιβεβαιώνονται έως το τελευταίο κόμμα.

Το RP επιμένει στην ψύχραιμη καταγραφή των γεγονότων αλλά κυρίως επιμένει στην ανάλυση των δεδομένων για όσα αυτά θα φέρουν την επόμενη μέρα.

Φιλοδοξεί να εφοδιάζει πάντα στους αναγνώστες του με σωστές πληροφορίες και να τους πληροφορεί για τις συνέπειες που έχει κάθε ενέργεια που γίνεται ή δεν γίνεται. Ανεξαρτήτως κόμματος και πολιτικής παράταξης.

Οι σημερινές εξελίξεις αποτελούν την μεγαλύτερη επιβεβαίωση ότι η τεκμηριωμένη δημοσιογραφία αποτελεί ένα υπερόπλο που ποτέ δεν μπορεί να νικηθεί.

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner