Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Ποιες μεταρρυθμίσεις; Εκδήλωση πολιτών στο Χαλάνδρι

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Όλοι μιλούν για μεταρρυθμίσεις ενώ λίγοι είναι αυτοί που τολμούν να πουν τις μεταρρυθμίσεις που θέλουν. Συνήθως το πολιτικό ερώτημα μεταξύ βουλευτών τίθεται ως «Έχετε τη βούληση για μεταρρυθμίσεις;». Ωστόσο ενώ όλοι συμφωνούν στην ανάγκη μεταρρυθμιστικών αλλαγών οι αντιθέσεις αναφορικά στην κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων είναι τεράστιες.

Οι διαρθρωτικές αλλαγές που προτείνουν οι εταίροι έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση προς την περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς, των εργασιακών σχέσεων και συχνά της αποδιάρθρωσης του κοινωνικού κράτους.

Πέραν λοιπόν από το αποπροσανατολιστικό ερώτημα «Ποιος θέλει να μείνουν όλα ίδια στη χώρα», μία κίνηση πολιτών με το όνομα «Εμείς οι πολίτες» θέτει το ερώτημα «Ποιες μεταρρυθμίσεις;»

Πρόκειται για ένα πολιτειακό εργαστήρι με την ευχάριστη και ζωντανή μέθοδο world cafe, μία μέθοδο που έχει συχνά χρησιμοποιηθεί σε όλον τον κόσμο σε διαδικασίες συμμετοχικής δημοκρατίας. Χωρίς εισηγήσεις, μακροσκελείς μονολόγους και άλλα τέτοια οι ενεργοί πολίτες στο Χαλάνδρι θα συζητήσουν δύο βασικά ερωτήματα:

  • ποιες θεωρούμε ότι είναι οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα;
  • ποιες απ’ αυτές κρίνουμε πως πρέπει να κατοχυρωθούν στο Σύνταγμα;

Τα αποτελέσματα θα αξιοποιηθούν αναλόγως στα πλαίσια ενός μεγάλου πολιτειακού πρότζεκτ της ομάδας «Εμείς οι Πολίτες» που στοχεύει στην ανάδειξη του πολίτη ως ενεργού μέλους της δημιουργία πολιτικής στη χώρα, σε μια εποχή που είναι ξεκάθαρο ότι δεν μας  μένει άλλος χρόνος για χάσιμο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση:

Χαρίκλεια Καλτεζιώτη, 693.225.8200

Χρήστος Λυντέρης, 693.911.5089

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων