Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών για την 52χρονη που έκρυβε τον Χρήστο Πάππά

Η 52χρονη είχε οδηγηθεί νωρίτερα στον εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος πρότεινε την ενοχή της κατηγορούμενης για υπόθαλψη εγκληματία.

Η Ουκρανή καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών για υπόθαλψη εγκληματία καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου, έδωσε όμως στην έφεση αναστέλλουσα δύναμη και ως εκ τούτου αφέθηκε ελεύθερη.

Για τα κάποια σημειώματα τα οποία βρέθηκαν στο διαμέρισμά της η κατηγορούμενη δήλωσε άγνοια. Έγραφαν:

«ΔΧΠ σ´ αγαπάω»

«Σ’ αγαπάω, αδέκαστος»

«Σ’ αγαπάω, πατήρ»

«Δάσκαλος»

Στην απολογία της υποστήριξε:

«Γνώριζα ότι αναζητείται, έχω κοινωνική-φιλική σχέση μαζί του, γνωριζόμαστε από το 2017 μέσω του κινήματος. Πήγαινα στις ομιλίες του, ήμουν οπαδός του ως προς τις ομιλίες. Έχει έρθει κάποιες φορές, ήξερε πού ήταν το σπίτι. Από τη στιγμή που καταδικάστηκε ήταν η πρώτη φορά που με επισκεπτόταν.

Ξαφνιάστηκα που τον είδα. Ήθελε να φάμε και μετά να φύγει. Δεν ρώτησα ούτε σκέφτηκα να ειδοποιήσω τις αρχές. Δεν περίμενα την επίσκεψη.

Προφανώς κάποιος είδε τον άνθρωπο και ειδοποίησε τις αρχές. Ήθελε να τακτοποιήσει κάποια πράγματα που είχε σε μια βαλίτσα μαζί του.

Πρόεδρος: Αν ειδοποιούσατε τις αρχές θα κινδυνεύατε;

Κατηγορούμενη: Όχι, δεν το σκέφτηκα. Δεν το έκανα από φόβο αλλά από άγνοια. Ήρθε σπίτι, χτύπησε το κουδούνι, φορούσε μάσκα και καπέλο. Άνοιξα πρώτα και μετά είδα ποιος είναι.

Πρόεδρος: Γιατί δεν ειδοποιήσατε τις αρχές;

Κατηγορούμενη: Το τηλέφωνο ήταν πάνω στο τραπέζι, δεν ήθελα να με δει να καλώ την αστυνομία. Είμαι μοναχοπαίδι έχω μόνο τη μάνα μου, δεν θα μας έβαζα σε περιπέτεια. Ήταν έτοιμος να φάει και να φύγει. Ζήτησε να κάνει κάτι στον υπολογιστή, εγώ μαγείρεψα. Δεν μιλούσαμε στο μεσοδιάστημα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων