Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ανακατάληψη της πόλης Λιμάν απο το Κίεβο και η επόμενη ημέρα

Η Ρωσία απέσυρε τα στρατεύματά της από τη στρατηγική πόλη Λιμάν της Ουκρανίας, σε μια κίνηση που θεωρείται σημαντική οπισθοδρόμηση για την εκστρατεία της στα ανατολικά.

Η Ρωσία απέσυρε τα στρατεύματά της από τη στρατηγική πόλη Λιμάν στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας το Σάββατο (1/10), μια ημέρα αφότου ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαιρέτισε την προσάρτηση της περιοχής. Η υποχώρηση, που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα, έρχεται καθώς η αντεπίθεση του Κιέβου αποφέρει περαιτέρω κέρδη και συνιστά μεγάλη οπισθοδρόμηση για τη Μόσχα.

Λόγω «απειλής περικύκλωσης, τα συμμαχικά στρατεύματα αποσύρθηκαν» από το Λίμαν «σε πιο συμφέρουσες γραμμές», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο σε ανάρτηση στο Telegram.

Το Λιμάν υπήρξε σημαντικός κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης και εφοδιασμού για τις ρωσικές δυνάμεις που πολεμούν στην ανατολική Ουκρανία. Η απώλειά του θα ακρωτηριάσει περαιτέρω τις γραμμές ανεφοδιασμού της Μόσχας, τη στιγμή που τα ουκρανικά στρατεύματα εντείνουν μια αντεπίθεση στα ανατολικά, η οποία απώθησε τις ρωσικές δυνάμεις από την περιοχή του Χαρκόβου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων