Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

Πωλήτρια βρήκε 5.000 ευρώ στη λαϊκή του Παπάγου και τα παρέδωσε

Πάνω σε έναν πάγκο με μεταχειρισμένα ρούχα βρήκε 5.000 ευρώ η κ. Αλέκα, πωλήτρια σε λαϊκή αγορά του Παπάγου, που τα επέστρεψε στην Αστυνομία.

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η εργαζόμενη δήλωσε ότι δεν μπορεί να θεωρήσει δικό της κάτι που δεν της ανήκει. «Τα βρήκα πάνω σε έναν πάγκο, στα ρούχα. Κάτι που δεν είναι δικό μου δεν μπορώ να το κρατήσω, αυτή είναι η αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου. Μπορεί και δύο χρόνια να χρειάζομαι για να τα βγάλω αυτά» είπε.

Τα χρήματα παραδόθηκαν στην Αστυνομία, και μέχρι στιγμής κανείς δεν τα έχει ζητήσει. Αν και μέσα στον επόμενο χρόνο δεν αναζητηθούν από τον ιδιοκτήτη τους, τότε θα πάνε στο Ταμείο Παρακαταθηκών. Η κ. Αλέκα ζήτησε από τις Αρχές να μην πάνε εκεί τα χρήματα, αλλά στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και την «Κιβωτό του Κόσμου». Μάλιστα ανέφερε ότι παλιότερα, όταν ακόμα υπήρχαν δραχμές, είχε βρει σε παζάρι 1,3 εκατομμύρια.

Η σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα της Παναττικής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών: «καθώς η συνάδελφος ξεκίνησε να στήνει τον πάγκο της είδε επί του οδοστρώματος πολύ κοντά στην άκρη του πεζοδρομίου κάτι που έμοιαζε σαν μικρή ατζέντα-σημειωματάριο. Πλησίασε περισσότερο στο συγκεκριμένο σημείο, έσκυψε για να δει τι ακριβώς ήταν και διαπίστωσε την ύπαρξη του χρηματικού ποσού δεσμευμένο με χαρτί τραπεζικής δεσμίδας χωρίς όμως κανένα άλλο στοιχείο που να παραπέμπει στον νόμιμο κάτοχό του.’

Αμεσα ενημέρωσε τον πρόεδρο της Γ΄ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών Κώστα Σφύρλα που βρέθηκε στο σημείο καλώντας ταυτόχρονα την αστυνομία προκειμένου να παραδοθούν τα χρήματα έτσι ώστε να ξεκινήσει η αναζήτηση του κατόχου τους. Η ίδια σχολίασε το σημερινό περιστατικό λέγοντας πως όση ανάγκη κι αν είχε τα χρήματα ούτε ως αστείο δεν θα μπορούσε να σκεφτεί να πράξει κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανε. Να παραδώσει δηλαδή τα χρήματα στην αστυνομία για να επιστραφούν στον κάτοχό τους.

Την πράξη αυτή της ανθρωπιάς και της ευσυνειδησίας εξήρε εξ ονόματος όλων των συναδέλφων που εργαζόμαστε στις λαϊκές αγορές κι ο Κώστας Σφύρλας, γενικός γραμματέας της ΠΟΣΠΛΑ (Παναττική Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών) και πρόεδρος της λαϊκής αγοράς του Παπάγου με τα εξής λόγια: Η Α.Π. εργάζεται επί σειρά ετών στον πάγκο που διατηρεί στο εμπορικό τμήμα των λαϊκών αγορών μας. Βρήκε μία δεσμίδα με 5.000 ευρώ και την παρέδωσε στην αστυνομία. Στην Α.Π. λέω λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ, όχι για τα χρήματα αλλά γιατί στέλνει ένα σπουδαίο μήνυμα σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ότι η αξιοπρέπεια, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά και ο αλληλοσεβασμός, είναι οι πράξεις εκείνες που αν μη τι άλλο μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι ακόμα υπάρχει ηθική και ανθρωπιά στον κόσμο μας κι αυτό είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρο».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων