Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

«Πόρτα» στον Τζιτζικώστα από τη… σύζυγο του Υπουργού

Είχε «θέμα» για να ασχολείται η Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο της πρωθυπουργικής παρουσίας στη ΔΕΘ. Και το «θέμα» ανέκυψε το Σάββατο το μεσημέρι, στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου έγινε η σύσκεψη του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών με τους επιστημονικούς φορείς της πόλης.

Σύμφωνα με συνεργάτες του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, προτού αρχίσει η σύσκεψη και ενώ άρχισαν να μπαίνουν στην αίθουσα οι συμμετέχοντες, ήρθε η σειρά και του Τζιτζικώστα να μπει στην αίθουσα συσκέψεων. Ο τελευταίος όμως δοκίμασε μια δυσάρεστη έκπληξη. Η σύζυγος του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης του απαγόρευσε να μπει, υποστηρίζοντας πως είναι εντολή του πρωθυπουργού στη σύσκεψη να συμμετέχουν μόνο μέλη της κυβέρνησης και οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων.

Ο περιφερειάρχης αν και ενοχλήθηκε, δεν έκανε κάποιο επεισόδιο, την παρέκαμψε λέγοντας «Σας παρακαλώ, κυρία μου» και μπήκε. Μάλιστα το περιβάλλον του Τζιτζικώστα για να καταδείξει πόσο αναγκαία ήταν η παρουσία του, αναφέρει πως στην πρώτη κιόλας τοποθέτηση από το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για ένα θέμα του Λαγκαδά, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κάλεσε τον κ. Τζιτζικώστα να δώσει απάντηση, ρωτώντας «Πού είναι ο περιφερειάρχης;».

Από την άλλη πλευρά τώρα, κύκλοι του υπουργού διαψεύδουν κατηγορηματικά το περιστατικό και τονίζουν ότι απλώς ένας συνεργάτης του κ. Καράογλου είπε στον κ. Τζιτζικώστα να περιμένει λίγο καθώς δεν ήταν στη λίστα όσων επρόκειτο να συμμετάσχουν στη σύσκεψη. Ωστόσο, η πλευρά Τζιτζικώστα επιμένει, λέγοντας ότι «μία είναι η σύζυγος του υπουργού, την γνωρίζουμε, ο Περιφερειάρχης δεν έκανε λάθος».

Όπως αντιλαμβάνεστε το «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» δεν ισχύει μόνο για την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Έχει προσλάβει ευρύτερες διαστάσεις και σε πολλά επίπεδα, φτάνοντας μέχρι του σημείου να πρωταγωνιστούν και οι …σύζυγοι σε (παρα)πολιτικά επεισόδια!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων