Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Πότε θα είναι κλειστά τα εμβολιαστικά κέντρα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Τις ημέρες κατά τις οποίες τα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι κλειστά λόγω των γιορτών, γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μεγάλη προσπάθεια για αύξηση των εμβολιασμών καταβάλει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να πείσει ολοένα και περισσότερους πολίτες να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους ή να λάβουν και την τρίτη δόση, έτσι ώστε να αυξήσουν τα επίπεδα προστασίας τους από τον κορονοϊό. Ειδικότερα μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον, οι προσπάθειες αυτές έχουν ενταθεί ενόψει και των γιορτών.

Στο διάστημα, ωστόσο, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα υπάρξουν ημέρες κατά τις οποίες τα εμβολιαστικά κέντρα δεν θα λειτουργήσουν. Σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργεία Υγείας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, θα υπάρξουν τρεις ημέρες αργίας για τα εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία, όμως, θα πραγματοποιούν εμβολιασμούς και τις Κυριακές κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Θεμιστοκλέους, τα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι κλειστά στις 25 και 26 Δεκεμβρίου, όπως και την Πρωτοχρονιά (1 Ιανουαρίου).

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων