Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Πούτιν και Μεντβέντεφ με …γυναικεία εσώρουχα!

Η ρωσική αστυνομία κατέσχεσε από γκαλερί της Αγίας Πετρούπολης έναν πίνακα, ο οποίος απεικονίζει τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας με γυναικεία εσώρουχα, υποστηρίζοντας ότι η σατιρικού περιεχομένου έκθεση παραβιάζει τη νομοθεσία.

Οι αστυνομικοί κατέβασαν από τους τοίχους της γκαλερί άλλο ένα έργο, το οποίο παρουσίαζε τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με το σώμα καλυμμένο με τατουάζ, καθώς και άλλους δύο, που ειρωνεύονταν δύο βουλευτές και οι οποίοι είχαν πρωτοστατήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου κατά της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας», όπως ανέφεραν υπάλληλοι της γκαλερί.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τους πίνακες από την έκθεση στη γκαλερί έπειτα από καταγγελίες ότι παραβίαζαν τη νομοθεσία.

Η αστυνομία δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες, αλλά είναι γεγονός ότι το ρωσικό κράτος διαθέτει σχετική νομοθεσία για προσβολή κατά των αρχών – ένα αδίκημα που επισύρει ποινή φυλάκισης έως κι ενός έτους.

Ο βουλευτής της Αγίας Πετρούπολης, Vitaly Mironov, του οποίου το πορτρέτο συνδυαζόταν με τη σημαία του κινήματος για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων σε έναν από τους αφαιρεθέντες πίνακες δήλωσε πως τα έργα αυτά είναι ανάρμοστα και «πορνογραφικού χαρακτήρα».

Η Αγία Πετρούπολη, που θα φιλοξενήσει την επόμενη εβδομάδα τους ηγέτες της Ομάδας των Είκοσι (G20), είναι μία από τις πρώτες πόλεις στη Ρωσία που υιοθέτησαν την νομοθεσία που απαγορεύει την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα».

Το ρωσικό κοινοβούλιο ενέκρινε επίσης παρόμοια νομοθεσία, προκαλώντας διαμαρτυρίες από το εξωτερικό και εκκλήσεις για μποϊκοτάζ κατά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα φιλοξενήσει η Ρωσία στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας Σότσι το Φεβρουάριο.

Ο ιδιοκτήτης της γκαλερί διαμαρτυρήθηκε ότι η αστυνομία έκλεισε την γκαλερί του, χωρίς να του δώσει εξηγήσεις για την κατάσχεση των πινάκων από την έκθεση με τίτλο «Ηγέτες».

«Ήταν μία παράνομη κατάσχεση. Δεν μας έδωσαν κανένα επίσημο έγγραφο που να απαγορεύει τη λειτουργία μας, ούτε και κάποια απόδειξη για την κατάσχεση των εσόδων μας», δήλωσε ο ιδιοκτήτης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων