Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Πούτιν: Θα εγκρίνω επέμβαση στη Συρία αν φέρετε αποδείξεις

O Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν αποκλείει την έγκριση στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία εάν αποδειχθεί η χρήση χημικών όπλων στους κατοίκους της Δαμασκού και εφόσον βέβαια ψηφιστεί και από τον ΟΗΕ.

Mιλώντας σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Associated Press και το ρωσικό κανάλι Channel 1, ο Πούτιν είπε ότι θα έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου του G20 καθώς έχουν να συζητήσουν πολλά θέματα.

Ερωτηθείς για το αν θα εγκρίνει μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία δεδομένου ότι θα αποδειχθεί η χρήση χημικών όπλων, απάντησε: «Δεν το αποκλείω αυτό».

Ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε, ωστόσο, τις αμφιβολίες του για το αν πράγματι έγινε χρήση χημικών.

«Δεν έχουμε όμως ακόμη αποδείξεις ότι πρόκειται πράγματι για χημικά όπλα ή κάποιες άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες». Και συμπληρώνει: «Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μόνο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα μπορούσε να κυρώσει τη χρήση βίας εναντίον ενός κράτους. Οποιαδήποτε άλλη πρόφαση ή μέθοδο η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει τη χρήση βίας εναντίον ενός κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί παρά να ερμηνευθεί ως επιθετικότητα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων