Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Προσγειώθηκε στην Ελευσίνα λόγω βλάβης το C-130 με τη 2η ΕΜΑΚ που κατευθυνόταν στην Τουρκία

Στις 12:50 προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130 που θα μετέφερε από τη Θεσσαλονίκη στα Άδανα της Τουρκίας τη δεύτερη ελληνική αποστολή διασωστών.

Το αεροσκάφος παρουσίασε βλάβη στον αέρα και γι’ αυτό θα πραγματοποιηθεί ενδελεχής τεχνικός έλεγχος. Αφού ολοκληρωθεί και εφόσον πάρει έγκριση, τότε θα ξαναφύγει για Τουρκία.

Το δεύτερο κλιμάκιο αποτελείται από 15 πυροσβέστες της 2ης ΕΜΑΚ μαζί με 3 διασώστες του ΕΚΑΒ και έναν διασωστικό σκύλο.

Την ομάδα συνοδεύουν επιπλέον ένας ένας Αξιωματικός – Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, καθώς και τρεις γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ.

Η αποστολή αναχώρησε με C-130 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η αποστολή ήταν να προσγειωθεί σε 3 ώρες στο αεροδρόμιο Ιντσιρλίκ για να συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης πολιτών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

Στο πλευρό της Τουρκίας και εθελοντικές ομάδες

Ήδη στην πληγείσα περιοχή, βρίσκεται μια άλλη ομάδα εθελοντών διασωστών και κατευθύνεται προς τα Άδανα, ενώ άλλη μια ετοιμάζεται να αναχωρήσει αύριο.

Η ομάδα που θα φύγει αύριο με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Ρουμελιώτη της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ελλάδος (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.), θα αποτελείται από 35 άτομα και μαζί τους θα έχουν εκπαιδευμένα σκυλιά, drones, θερμικές κάμερες και ειδικά τρυπάνια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων