Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Πυρ ομαδόν της Β. Κορέας προς ΗΠΑ για την λίστα κρατών υποστηρικτών της τρομοκρατίας

Η Βόρεια Κορέα απάντησε στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να την επανεντάξει στην λίστα των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, χαρακτηρίζοντάς την «σοβαρή πρόκληση και επιθετική παραβίαση», όπως μετέδωσαν τα βορειοκορεατικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Την Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενέταξε εκ νέου τη Βόρεια Κορέα στον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, γεγονός που του επιτρέπει να κλιμακώσει τις κυρώσεις εναντίον της

Σε συνέντευξη στο βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο KCNA, εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε την απόφαση «επαίσχυντη συμπεριφορά» εκ μέρους του Ντ. Τραμπ και διέψευσε ότι η Βόρεια Κορέα εμπλέκεται στην τρομοκρατία.

Ο ίδιος αποκάλεσε την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ «ένα ακόμη εργαλείο του αμερικανικού τύπου απολυταρχισμού που μπορεί να εντάσσει ή να αφαιρεί ανά πάσα στιγμή τη χώρα στη λίστα ανάλογα με τα συμφέροντά του».

HTML tutorial

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το μόνο που κατάφερε έτσι είναι να ενισχύσει την δέσμευση της Βόρειας Κορέας να διατηρήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο.

«Οι ΗΠΑ θα λογοδοτήσουν για όλες τις συνέπειες που θα προκύψουν από αυτή την αυθάδη πρόκληση προς την Λαοκρατική Δημοκρατία του Λαού της Κορέας», είπε.

Ο κ. Τραμπ ενέταξε και πάλι τη Βόρεια Κορέα στην λίστα με τις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία επιστρέφοντας από την 12ήμερη περιοδεία του σε πέντε ασιατικές χώρες, στη διάρκεια της οποίας έθεσε ως κυρίαρχο θέμα στις συνομιλίες του τον περιορισμό των πυρηνικών φιλοδοξιών της χώρας.

Ανακοινώνοντας την απόφασή του στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε: «Πέραν του ότι απειλεί τον κόσμο με πυρηνική καταστροφή, η Βόρεια Κορέα έχει επανειλημμένως υποστηρίξει ενέργειες διεθνούς τρομοκρατίας, περιλαμβανομένων των δολοφονιών στο έδαφος ξένης χώρας»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων