Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Πως οι δουλειές του σπιτιού επηρεάζουν θετικά τους άντρες

Σε άρθρο τους στους New York Times, η οικονομική διευθύντρια του Facebook, Sheryl Sandberg και ο καθηγητής, Adam Grant, σημείωναν ότι οι άντρες μπορούν να επωφεληθούν αν κάνουν δουλειά γραφείου, την οποία συχνά αναθέτουν σε γυναίκες, όπως για παράδειγμα αν παίρνουν σημειώσεις ή αν βοηθούν νέους συνεργάτες.

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, οι άντρες μπορούν επίσης να επωφεληθούν -στην κρεβατοκάμαρα- αν κάνουν δουλειές του σπιτιού.

Η Sheryl Sandberg και ο Adam Grant με νέο κείμενό τους υποστηρίζουν ότι έρευνες δείχνουν ότι όταν οι άντρες συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού, τότε οι γυναίκες τους είναι πιο ευτυχισμένες και λιγότερο καταπιεσμένες, οι καυγάδες είναι λιγότεροι και τα ποσοστά διαζυγίων σε αυτά τα ζευγάρια είναι μικρότερα.

Επίσης, ζουν περισσότερο, καθώς μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει αύξηση του προσδόκιμου στους άντρες (και στις γυναίκες) που φροντίζουν και στηρίζουν συναισθηματικά τη σύντροφό τους.

Επιπλέον, τα ζευγάρια που μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού κάνουν περισσότερο σεξ.

Όπως υποστηρίζει η πανίσχυρη οικονομική διευθύντρια του Facebook, την επόμενη φορά που ένας σύζυγος θελήσει να κάνει κάτι όμορφο για τη γυναίκα του, θα πρέπει αντί να της αγοράσει λουλούδια, να βάλει πλυντήριο και να απλώσει μετά τα ρούχα…

Πέραν των κερδών στην κρεβατοκάμαρα, η κίνηση από μόνη της να συμβάλει κανείς στις δουλειές του σπιτιού δίνει στην επόμενη γενιά ένα παράδειγμα του πώς πρέπει να είναι η ισότητα.

«Όταν τα παιδιά βλέπουν τη μητέρα τους να ασχολείται με την καριέρα της και τον πατέρα τους να κάνει δουλειές στο σπίτι, είναι πιθανότερο να προωθήσουν την ισότητα των δύο φύλων στην επόμενη γενιά», έγραψαν η Sheryl Sandberg και ο καθηγητής Adam Grant.

Είναι λοιπόν σημαντικό να καταλάβει κανείς τα οφέλη από την ισότητα των δύο φύλων, καθώς ακόμη και το μικρότερο βήμα μπορεί να αποδειχτεί πολύ ισχυρό, είτε αν αφορά μία ανθοδέσμη με λουλούδια είτε το να γνωρίζει κανείς το πρόγραμμα του πλυντηρίου πιάτων.

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner