Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Πυρά κατά του Ερντογάν στην Τουρκία: Συνομίλησε με τον Αναστασιάδη που δεν αναγνωρίζει

Την συνομιλία του Ταγίπ Ερντογάν με τον προέδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη επέκρινε με δριμύτητα ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ρεπουπλικανικό Λαϊκό Κόμμα – CHP) Ουτκού Τσακίροζερ.

Σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε την Τετάρτη φωτογραφία με τη σύντομη συνομιλία του Ταγίπ Ερντογάν με τον Νίκο Αναστασιάδη και βίντεο με ομιλία του και σχολιάζει: «Σας προειδοποιήσαμε πριν δυο μέρες! Εδώ είναι η φωτογραφία… Ο ηγέτης ‘ελληνοκυπριακής διοίκησης’, που η Τουρκία δεν αναγνωρίζει, είναι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη!»

«Φαίνεται ότι το πραγματικό βέτο ήρθη αυτό το απόγευμα» πρόσθεσε σαρκαστικά ο Τσακιροζέρ.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου Μάριο Πελεκάνο, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε προς τον πρόεδρο της Τουρκίας την ετοιμότητά του για επανάληψη των διαπραγματεύσεων για διευθέτηση του Κυπριακού, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, και επανέλαβε πως ο ίδιος είναι πάντοτε έτοιμος να προσέλθει σε συνομιλίες, με στόχο τη διευθέτηση ενός χρονίζοντος προβλήματος, η επίλυση του οποίου θα είναι επωφελής για την Κύπρο και όλους τους Κύπριους, καθώς και για τη σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για τις σχέσεις ΕΕ -Τουρκίας.

HTML tutorial

Σημειώνεται ότι η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ερντογάν… για ενδοτικότητα και όσον αφορά την Ελλάδα, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος δεν έκανε καμία επιθετική αναφορά στη Σύνοδο, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων