Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Qatargate – Δημητρακόπουλος για Παντσέρι: Κατηγόρησε ψευδώς την Εύα Καϊλή

Νέες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο Qatargate αναφέρει ο Ιταλικός Τύπος. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA μετέδωσε δηλώσεις του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, σχετικά με τις δηλώσεις του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Ύστερα από τη συμφωνία με τη Βελγική δικαιοσύνη, ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι “μίλησε και είμαι βέβαιος ότι κατηγόρησε ψευδώς την κυρία Καϊλή”. Αυτό δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος της Εύας Καϊλή, στο Ιταλικό πρακτορείο ANSA.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη αποφυλάκιση του Ιταλού Φιγκά-Ταλαμάνκα, ο Δημητρακόπουλος όρισε ως “ένα βελγικό νομικό παράδοξο οι εγκληματίες που ομολογούν και μετανοούν να αμνηστεύονται, και όσοι αγωνίζονται για την αθωότητά τους να βρίσκονται στη φυλακή, υπονομεύοντας το τεκμήριο της αθωότητας”.

Η Il Messaggero, πάντα επικαλούμενη το ANSA, μεταφέρει πως ο συνήγορος της Καϊλή δήλωσε πως η Ελληνίδα πολιτικός “τη στιγμή που συνειδητοποίησε την ύπαρξη των τοξικών χρημάτων, μέσα της ένιωσε μια τεράστια απογοήτευση από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Ήταν μια τραγική στιγμή”.

Το ANSA τονίζει επίσης πως ο Έλληνας δικηγόρος επιβεβαίωσε τα “βασανιστήρια” που υπέστη η Ελληνίδα πολιτικός στο κελί της, ενώ το ίδιο πρακτορείο μετέδωσε επίσης πως, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, Laurent Kennes, για τους δύο ευρωβουλευτές Andrea Cozzolino και Marc Tarabella “ο κίνδυνος σύλληψής τους είναι υψηλός”.

Πηγή: ertnews.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων