Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

“Όχι” των θεσμών στην παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας

ην άρνηση των θεσμών στην παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας μετά το τέλος Απριλίου συναντά το οικονομικό επιτελείο εν μέσω κρίσης από τον κορονοϊό.

Αυτό τόνισε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΙ o ειδικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα και σημείωσε ότι οι θεσμοί διαχωρίζουν το θέμα των δανείων από την όλη οικονομική κρίση. Συγκεκριμένα είπε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών επιχειρηματολογούν, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν σχετίζεται με την πτώση της οικονομικής δραστηριότητας αλλά με την εναρμόνιση της Ελλάδα στο καθεσττώς που ισχύει σε όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ.

Παρόλα αυτά το οικονομικό επιτελείο επιμένει στο ότι θα γίνει διάλογος με τους θεσμούς για το θέμα της παράτασης της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε επίσημα την υποβολή από την Ελλάδα του αιτήματος παράτασης ενώ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας άφησε να εννοηθεί ότι η παράταση ή τουλάχιστον η πρόθεση για παράταση είναι στα σχέδια της κυβέρνησης.

HTML tutorial

Τούτο με δεδομένο ότι τα περιοριστικά μέτρα θεωρείται βέβαιο ότι θα ισχύουν και μετά το τέλος του Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι τα δικαστήρια θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα εκκαθαρίζονται οι παλιές υποθέσεις του νόμου Κατσέλη και επιπλέον οι υπηρεσίες των τραπεζών θα υπολειτουργούν αλλά και η Βουλή δεν μπορεί να συζητήσει το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Πέραν όλων των άλλων και ως αρχή δικαίου δεν μπορεί να αποκλειστεί από τους “κόκκινους” δανειολήπτες να έχουν την ύστατη καταφυγή στην δικαστική προστασία πριν ισχύσει το νέο καθεστώς

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων