Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Ρουβίκωνας: Διαμαρτυρία με μπογιές στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ

Ρουβίκωνας: Διαμαρτυρία με μπογιές στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ

Έφοδο στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ, στην οδό Αθηνάς 67, πραγματοποίησαν στην Ομόνοια το μεσημέρι της Παρασκευής μέλη του Ρουβίκωνα.

Περίπου 10 άτομα εισήλθαν στα γραφεία από την είσοδο στα γραφεία και βανδάλισαν τον χώρο, πετώντας τρικάκια και μαύρες μπογιές.

Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι επρόκειτο για διαμαρτυρία για τον θάνατο του Πέτρου Γιάμαλη, εργαζομένου της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ, που σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα στη γραμμή του ΗΣΑΠ.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Μάθαμε από καταγγελία εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες ότι η ίδια μηχανή είχε εκτροχιαστεί λίγους μήνες πριν. Συγκεκριμένα δια στόματος Σ. Ρεβύθη, προέδρου των εργαζομένων του ΗΣΑΠ, είχε σημειωθεί ξανά εκτροχιασμός στις 22 Αυγούστου στον σταθμό Βικτώρια του ηλεκτρικού κάτι που είχε σκοπίμως αποσιωπηθεί από τη ΣΤΑΣΥ. Μάθαμε ότι μία ημέρα πριν από τον θάνατο του Πέτρου Γιάμαλη ένας ακόμα συρμός λείανσης ακινητοποιήθηκε από βλάβη. Με λίγα λόγια τα μηχανήματα της εργολαβικής εταιρείας δεν ελέγχονταν, με αποτέλεσμα σοβαρά κενά στην ασφάλεια και τη συντήρηση τους, όλα γνωστά στη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ η οποία δεν είχε λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο –ως όφειλε- για την ασφάλεια και τη ζωή των ανθρώπων που δούλευαν στις εργασίες».

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει προσαγωγές.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων