Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Σάλος στη Βενετία: Τουρίστες έκαναν σερφ στο Μεγάλο Κανάλι

Δύο τουρίστες αποφάσισαν να πάνε για σερφ το πρωί της Τετάρτης όχι σε κάποια παραλία της Ιταλίας, αλλά μέσα στην πόλη της Βενετίας και συγκεκριμένα στο Μεγάλο Κανάλι.

Πάνω σε ηλεκτρικές σανίδες του σερφ διασκέδαζαν στην πλωτή οδό που αποτελεί μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO με ιστορικά κτίρια, αλλά και κύρια αρτηρία της Βενετίας.

Σε πλάνα που κατέγραψαν διάφοροι ντόπιοι, απαθανατίστηκαν να αποφεύγουν ένα βαπορέτο (θαλάσσιο λεωφορείο) και ένα ταξί κάτω από τη γέφυρα του Ριάλτο και δίπλα από τη Σάντα Μαρία ντέλα Σαλούτε, ένα από τα εμβληματικά αξιοθέατα της πόλης. Καθώς περνούσαν κάτω από τη γέφυρα Ακαντέμια, ένας από τους σέρφερ έπεσε από τη σανίδα του αλλά φρόντισε να κρατήσει το κινητό του έξω από το νερό, βιντεοσκοπώντας τον φίλο του.

Ο δήμαρχος Luigi Brugnaro ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο με τους σέρφερ, αποκαλώντας τους «ηλίθιους που κοροϊδεύουν την πόλη». Προσέφερε δε ένα δωρεάν δείπνο σε όποιον μπορούσε να τους αναγνωρίσει.

Τελικά, λίγες ώρες αργότερα οι δύο τουρίστες ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Οι δύο σανίδες, αξίας περίπου 25.000 ευρώ, κατασχέθηκαν επειδή δεν ήταν ασφαλισμένες, ενώ σε κάθε σέρφερ επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ επειδή έθεσε σε κίνδυνο τη ναυσιπλοΐα του καναλιού. Επίσης τιμωρήθηκαν για αντικοινωνική συμπεριφορά και εκδιώχθηκαν από την πόλη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων