Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Σαρώνουν τα έξυπνα κινητά

Οι πωλήσεις των έξυπνων κινητών ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις πωλήσεις των συμβατικών, καθώς οι πελάτες επωφελήθηκαν από τη σημαντική πτώση στις τιμές των συσκευών.

Οι συνολικές πωλήσεις συσκευών παγκοσμίως κατέγραψαν αύξηση 3,6% και ανήλθαν σε 435 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Gartner. Για πρώτη φορά, οι πωλήσεις των έξυπνων συσκευών αντιστοιχούσαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις των έξυπνων κινητών έφτασαν τα 225 εκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 46,5% από το δεύτερο τρίμηνο του 2012. Το ίδιο διάστημα, οι πωλήσεις των συμβατικών κινητών μειώθηκαν κατά ένα πέμπτο, περίπου στα 210 εκατομμύρια.

Οι αγορές που παρουσιάζουν, σύμφωνα με τη μελέτη, τη μεγαλύτερη άνοδο στις πωλήσεις έξυπνων συσκευών είναι η Ασία, η Λατινική Αμερική και η Ανατολική Ευρώπη, όπου ο κόσμος χρησιμοποιεί τα κινητά του τηλέφωνα ως μοναδικό μέσο πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Την ίδια στιγμή, η καναδική εταιρία κατασκευής τηλεφώνων BlackBerry ανακοίνωσε ότι εξετάζει την πώλησή της, ενώ η Microsoft, σύμφωνα με την Gartner, κατέχει την τρίτη θέση μεταξύ των εταιριών παροχής λειτουργικών συστημάτων για έξυπνα κινητά.

Η Samsung παραμένει στην πρώτη θέση όσον αφορά τις πωλήσεις έξυπνων κινητών με μερίδιο αγοράς 31,7% έναντι 29,7% το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων