Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Σε επιφυλακή για τον τυφώνα Ophelia Ιρλανδία και Βρετανία

Την Ιρλανδία πλησιάζει η Οφήλια, που χθες το βράδυ υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, με το Αμερικανικό Κέντρο Τυφώνων να προειδοποιεί ότι αναμένεται να μεταβληθεί σε μετά – τροπικό κυκλώνα, αλλά με τους ανέμους που θα τον συνοδεύουν να έχουν τη δύναμη τυφώνα.

Η τροπική καταιγίδα Οφηλία πλησιάζει τη βόρεια Ιρλανδία και τις ακτές της Βρετανίας.  Στην Ιρλανδία έχει σημάνει συναγερμός. Με εντολή των αρχών έκλεισαν σχολεία και νοσοκομεία ενώ δόθηκε εντολή στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους καθώς αναμένεται το χειρότερο κύμα κακοκαιρίας των τελευταίων 50 ετών.

Επί ποδός βρίσκεται ο στρατός καθώς η Οφηλία κινείται με ταχύτητα ανέμων 130 χιλιομέτρων την ώρα. Η τροπική καταιγίδα αναμένεται να πλήξει την Ουαλία και την βορειοδυτική Αγγλία.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας έχει σημάνει amber alert ενώ τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν παραλληλισμούς με την Μεγάλη Καταιγίδα του 1987. Το «χτύπημα» της Οφηλίας, συμπίπτει χρονικά με την συμπλήρωση 30 χρόνων από την «Μεγάλη Καταιγίδα» του 1987, που είχε προκαλέσει τον θάνατο 18 ανθρώπων και ζημιές ενός δισεκατομμυρίων στερλινών στη Βρετανία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων