Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Σκλάβες του Κιμ – Οι τσιρλίντερ της Βόρειας Κορέας επιστρέφουν στην Κόλαση

Μπορεί όλοι οι υπόλοιποι να θαυμάσαμε και να… αποθεώσαμε τα κορίτσια του Κιμ Γιονγκ Ουν, τις τσιρλίντερ της Βόρειας Κορέας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως, όπως αποκαλύπτεται, η αλήθεια είναι τραγική και γι’ αυτά και για μας.

«Μπορεί να φαντάζει απ’ έξω σαν ένα εντυπωσιακό σόου, αλλά υποχρεώνονται να μετέχουν σε πάρτι και να παρέχουν σεξουαλικές υπηρεσίες. Πηγαίνουν σε εκδηλώσεις του πολιτμπιρό και εξαναγκάζονται να κοιμούνται με διάφορα άτομα», Αυτό υποστήριξε στo τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg η Λι Σο Γιον, μουσικός, μέλος μπάντας του στρατού της Βόρειας Κορέας που διέφυγε από τη χώρα το 2008.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της οι κοπέλες περνούν από εξονυχιστική εξέταση βάσει της εμφάνισής τους, της οικογένειας από την οποία προέρχονται και την αφοσίωσή τους στο κομμουνιστικό καθεστώς.

Η 42χρονη αυτοεξόριστη είναι επικεφαλής της Ένωσης Γυναικών Νέας Κορέας, μιας ομάδας που βοηθά Βορειοκορεάτισσες που κατάφεραν να δραπετεύσουν από τη χώρα τους, ενώ παρέχει στήριξη σε εκείνες που πάσχουν από μετατραυματικό στρες.

Η ομάδα των τσιρλίντερ, που αριθμεί κάπου 200 μέλη, είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία προπαγάνδας της Πιονγιάνγκ για το εξωτερικό, αλλά οι κοπέλες επιτηρούνται σε διαρκή βάση, ακόμη και στη διάρκεια των γευμάτων τους ή όταν πηγαίνουν στην τουαλέτα.

Η μαρτυρία της Γιον συνάδει με εκείνες άλλων γυναικών που διέφυγαν στη Νότια Κορέα και περιέγραψαν πώς «επελέγησαν» για να παράσχουν σεξουαλικές υπηρεσίες σε μέλη της κομματικής ελίτ.

Το 2010 η Μι Χιανγκ είχε αποκαλύψει ότι ήταν μόλις 15 ετών όταν μπήκαν στην τάξη της στρατιώτες και την επέλεξαν ως σκλάβα του σεξ για τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν. Η κοπέλα είπε ότι της απαγόρευαν να δει την οικογένειά της κι ότι επί δέκα ολόκληρα χρόνια αναγκαζόταν να προσφέρει σεξουαλικές υπηρεσίες στον Βορειοκορεάτη δικτάτορα.

Σε βιβλίο του με τον τίτλο «Η Βασιλική Οικογένεια του Κιμ Γιονγκ Ιλ» ο ανεψιός του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Λη Ιλ Ναμ, που διέφυγε από το καθεστώς το 1982, περιγράφει τα πάρτι στα οποία μετείχαν τα κορίτσια της «Ομάδας Απόλαυσης», όπως είναι γνωστά, στη Βόρεια Κορέα. Στα «παιχνίδια» που υποχρεώνονταν να μετέχουν «αν έχαναν οι άνδρες, τους κούρευαν γουλί το κεφάλι. Αν έχαναν οι γυναίκες τους ξύριζαν το εφηβαίο», λέει.

Όταν αποσύρονται από την ενεργό δράση οι τσιρλίντερ υποχρεώνονται να παντρεύονται σωματοφύλακες της ελίτ κι ενίοτε τις πληρώνουν για να εξαγοράσουν τη σιωπή τους για τα βάσανα που πέρασαν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων