Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Σοφία Μπεκατώρου: «Ολυμπιονίκης μού επιτέθηκε σεξουαλικά στα 16 μου»

Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από «ένα πολύ μεγάλο όνομα του αθλητισμού» καταγγέλλει ότι έπεσε σε ηλικία 16 ετών, η πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου.

«Ναι (σ.σ. είχα αντιμετωπίσει σεξουαλική παρενόχληση ως παιδί) από πολύ μεγάλο αθλητή, ολυμπιονίκη όταν ήμουν 16 ετών ο οποίος ευτυχώς άκουσε το ”όχι” που του είπα», είπε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Μάλιστα, η Σοφία Μπεκατώρου ανέφερε ότι έχει ήδη καταθέσει για τη συγκεκριμένη υπόθεση στον εισαγγελέα, ωστόσο, όπως σημείωσε «είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με αυτό που συνέβη από παράγοντα».

Περιγράφοντας τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από τον αθλητή, η πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας, είπε:

«Ήταν Σεπτέμβριος, κάναμε προπόνηση στον Πειραιά και επειδή φυσούσε πάρα πολύ δεν μπορούσαμε να βγούμε με σκάφος. Εκείνος είχε ένα τζετ σκι και μου πρότεινε να πάμε να δούμε τον καιρό. Δέχτηκα. Κάποια στιγμή βγάζει το τζετ σκι από την πίσω πλευρά της Μαρίνας Ζέας, προσποιούμενος ότι θέλει να φτιάξει κάτι, με ρίχνει πάνω στο τζετ σκι – υπ’ όψιν ήταν 100 κιλά – και με κοιτάζει. Του λέω ”τι κάνεις;”. Μου απάντησε ”έλα τώρα, δεν θέλεις;”. Του απάντησα «όχι» και εκείνος με άφησε και επιστρέψαμε πίσω».

Τότε η Σοφία Μπεκατώρου ενημέρωσε τον πατέρα της για το περιστατικό, ο οποίος, όπως λέει, της απάντησε «Έλα ρε Σοφία, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο αυτός ο άνθρωπος ήθελε κάτι ερωτικό από σένα. Από αυτόν έχεις να μάθεις πολλά, συνέχισε».

«Φυσικά ο πατέρας μου δεν ήθελε να με θέσει σε κίνδυνο. Απλώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του που ήταν 16 ετών, κάποιος άλλος το έβλεπε ως γυναίκα» συμπληρώνει η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας.

«Κρίνοντας από τον ίδιο αδυνατούσε να φανταστεί ότι ένας άνθρωπος πολύ μεγαλύτερος από μένα θα μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο» καταλήγει η Σοφία Μπεκατώρου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων